Artadi confirma que serà la número 2 de Forn i diu que “és un honor”

El Consell Nacional del PDECat ha avalat la decisió i Neus Munté finalment anirà de número 3

El Consell Nacional del PDECat, que s’ha reunit aquest diumenge a l’Hospitalet per tancar les candidatures a les eleccions municipals, estatals i europees, ha aprovat el nomenament de la consellera Elsa Artadi com a número 2 de la llista de Quim Forn per Barcelona, segons ha avançat l’ARA i ha pogut confirmar el TOT Barcelona. Neus Munté, guanyadora de les primàries, anirà finalment de número 3. En una roda premsa posterior al consell, Artadi ha indicat que “és un honor” i que està “molt emocionada” per poder acompanyar Forn.

El fet que el líder del PDECat, David Bonvehí, atribueixi a Munté el número 3 de la llista allunya la possibilitat que Ferran Mascarell s’hi incorpori -el número 3 havia de ser el seu-, tot i que ell mateix va assegurar dilluns que encara hi ha possibilitats de bastir una candidatura unitària o plural del sobiranisme, una llista “que no sigui de partit”, com la descriu ell.

Estira-i-arronsa entre PDECat i la Crida

Mascarell va tornar a llançar aquesta reclamació dilluns en un acte en què hi havia Xavier Trias a primera fila. L’anunci d’avui de Bonvehí sembla un gest en el sentit contrari en l’estira-i-arronsa entre l’aparell del PDECat i els sectors més lligats a la Crida i a Puigemont, dels quals tiba Mascarell.

L’exconseller de Cultura de Mas i exregidor de Pasqual Maragall té fil directe amb Quim Forn i Ernest Maragall, de manera que no és segur que estigui tot dit: encara que el candidat d’ERC ha dit públicament que no participarà en una candidatura unitària, poden sorgir altres fórmules i Mascarell continua buscant-les.

Més informació

Nou comentari