Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS | Escorcolls i cordó policial per barrar el pas als antifeixistes contraris a Jusapol
  • CA

Blindatge total a la plaça Sant Jaume. Un total de 20 furgons d’antidisturbis, sumant Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, han custodiat la plaça en previsió d’una topada entre dues manifestacions de signe contrari. A les 11.30 hores el sindicat policial Jusapol ha convocat els seus afiliats a protestar per les condicions laborals a Catalunya. En resposta a la convocatòria sindical, l’organització juvenil Arran havia cridat els seus membres a respondre amb una contramanifestació a les 10.30 hores.

La presència dels Mossos, però, ha evitat que cap manifestant d’Arran pogués accedir a Sant Jaume. A més de les unitats d’antidisturbis, tant de la Brigada Mòbil (Brimo) i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) com de la Guàrdia Urbana, patrulles de la policia local estaven a l’interior de la plaça des de primera hora. Així, a dos quarts d’onze els únics manifestants a Sant Jaume eren treballadors de subcontractes de Salut del serveis d’ambulància. “Portem quatre mesos venint!”, reivindica un d’ells, en Dani. Exigeixen que es materialitzi l’equiparació de condicions laborals amb els empleats del SEM.

Els Mossos d’Esquadra han aturat els antifeixistes a la plaça Sant Miquel cap a les 11.30 hores. Malgrat el dispositiu policial ampli i els escorcolls, uns 150 manifestants s’han aplegat en aquesta plaça, a tocar de Sant Jaume. Mentrestant, una cinquantena de persones han entrat a Sant Jaume per participar a la protesta de Jusapol. “Ni us volem, ni us necessitem!”, cridaven els antifeixistes. Els esforços dels Mossos han permès als sindicats policials espanyols una plàcida protesta amb suport presencial de candidats electorals i càrrecs de Cs, PP i Vox.

Identificacions

El matí ha continuat amb pressió policial al voltant de Sant Jaume. Agents de la Brimo han encapsulat una desena de manifestants que acudien a l’acte de resposta a Jusapol. Dos d’ells han comentat que els policies els han sorprès en un carrer proper i els han rodejat a la plaça de l’Àngel, on han estat escorcollats i identificats. Ho han fet sota la mirada del diputat de la CUP Carles Riera, que ha observat com els joves responien a les preguntes dels Mossos.

Els Mossos han fet pressió sobre els manifestants a Sant Miquel fins que, a les 11.45 hores, els antifeixistes han sortit de la plaça pel seu propi peu. El gruix d’ells s’ha dirigit cap a la Rambla, on han topat de nou amb la policia barrant-los el pas al carrer Unió. Ha estat aquí on s’han donat moments de tensió, ja que la Brimo ha intentat separar els manifestants en dos grups.

Mentre la protesta avançava per Unió, agents dels Mossos s’han avançat per arraconar part dels manifestants, que s’han quedat separats de la resta. Finalment, amb la policia constantment al darrere, han hagut de desconvocar la protesta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Visca Catalunya Lliure a febrer 12, 2021 | 12:39
    Visca Catalunya Lliure febrer 12, 2021 | 12:39
    Per això mateix votare CUP, a on són ERC i Junts a les manifestacions? Quasi sempre són els mateixos, els CDR, Arran, o gent d´aquest tipus.
    18
    Icona de dislike al comentari de: Visca Catalunya Lliure a febrer 12, 2021 | 12:39 13
    Respon
  2. Icona del comentari de: Que sóc de Barcelona a febrer 12, 2021 | 12:42
    Que sóc de Barcelona febrer 12, 2021 | 12:42
    Els mossos no han deixat entrar dins de la Plaça Sant Jaume a un diputat de la CUP jajajaja se li ha quedat una cara de panoli!!!! Bona feina dels mossos.
    24
    Icona de dislike al comentari de: Que sóc de Barcelona a febrer 12, 2021 | 12:42 69
    Respon
  3. Icona del comentari de: Octubrista a febrer 12, 2021 | 14:27
    Octubrista febrer 12, 2021 | 14:27
    Els mossos vetllant perquè els "companyeros" es puguin manifestar sense entrebancs
    33
    Icona de dislike al comentari de: Octubrista a febrer 12, 2021 | 14:27 10
    Respon
  4. Icona del comentari de: LSO a febrer 12, 2021 | 16:10
    LSO febrer 12, 2021 | 16:10
    ¿no ha bajado la Colau y la insípida de la Albiach, a la plaza S. Jaume que estaban sus amigos? estaban los nazis, la Arrimadas, y tutti quantti, fascista. Colau te has perdido una de tus fiestas preferidas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa