Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle s’acosta a la tesi dels Comuns sobre els peatges i aprofundeix en la polèmica al bipartit

El tinent d’alcalde de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha avisat aquest divendres que cal decidir com s’han de mantenir les autopistes, després que aquesta mateixa setmana s’aixequessin la majoria de peatges a Catalunya. En una entrevista a ‘Catalunya Ràdio‘ ha assegurat que si s’afanyen a debatre sobre aquests costos, la xarxa viària pot quedar “molt desmillorada”.

“Ens podem trobar que d’aquí a certs mesos ens comencem a queixar de l’estat de les autopistes”, ha apuntat. En aquest sentit, ha lamentat que s’hagi arribat a la data límit sense cap proposta i ha subratllat la necessitat de fer un debat “amb serenitat”, com més aviat millor. “Hi ha una improvisació al país que ens afecta a tots plegats”, ha reblat.Un altre dels punts on Batlle ha incidit més ha estat la qüestió mediambiental.

El tinent d’alcalde socialista ha recordat que actualment hi ha una situació d’emergència climàtica que el debat sobre les autopistes també ha de tenir en compte. “De fet, existeixen estàndards de qualitat ambiental als que estem obligats per la normativa europea”, ha insistit.

Precisament aquest argument va ser un dels que va utilitzar ahir la tinenta d’alcaldia d’Infraestructures i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, que va instar la Generalitat a concretar una “proposta realista” de gestió pública de les infraestructures. Així va defensar que el nou model hauria d’incorporar “el pagament per ús” per tal de desincentivar-ne la circulació. Sanz també va criticar que es generin expectatives de poder utilitzar les autopistes perquè són gratuïtes, mentre això agreuja el problema de contaminació.

Les seves declaracions van generar polèmica, i la regidora socialista a l’Ajuntament, Rosa Alarcón, va replicar que la fi dels peatges “reverteix un desequilibri territorial” i són una “millora per a la seguretat viària”. Així, fonts socialistes van afirmar que la postura de Sanz pot ser “la seva o la del seu partit”, però “en cap cas” la del govern municipal “ni la de la ciutat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: borinot a setembre 03, 2021 | 12:50
    borinot setembre 03, 2021 | 12:50
    qui t'ha vist i qui et veu batlle, fen la pilota a la frau kolua
  2. Icona del comentari de: Manel a setembre 03, 2021 | 19:27
    Manel setembre 03, 2021 | 19:27
    La obsessió delirant de La e.emergència climàtica...convido al sr.Batlle agafar cada dia Rodalies per anar a treballar i tornar a.casa, segur que ell que no és jovenet, no aguantaria gaire estona dempeus. Per això molts anem en cotxe, no tenim 20 anys....el.fanatisme al.final , sura....

Nou comentari

Comparteix