Barricades amb foc dels CDR per començar la Diada a Barcelona

Les primeres hores de l'Onze de Setembre a Barcelona han barrejat incidents puntuals i actes oficials

La Diada de Catalunya ha començat amb barricades amb foc a les principals vies de Barcelona. Les havien preparat els Comitès de Defensa de la República (CDR) com a entrant del que vindrà aquesta jornada a la capital catalana. Amb palets de fusta i altres materials incendiables, s’ha aconseguit crear una mena de barricades al centre de la calçada. Després, els preparatius s’han convertit en flames. La mateixa escena s’ha repetit a l’avinguda Diagonal, a l’avinguda Meridiana, a la zona de Glòries i a la Gran Via de les Corts Catalanes, a l’altura del carrer del Comte Borrell.

La barricada iniciant el foc a la Gran Via, les primeres hores d'aquesta Diada / Món
Una barricada iniciant el foc a la Gran Via, les primeres hores d’aquesta Diada / Món

No és l’únic incident que s’ha viscut durant les primeres hores de la Diada a Barcelona. Quan encara no havia arribat el matí i l’esquerra independentista ja era al carrer preparant altres escenaris per a l’ocasió, el col·lectiu La Forja – Jovent Revolucionari ha denunciat a les xarxes que agents dels Mossos d’Esquadra els han identificat, perseguit i agredit. Segons fonts de l’organització juvenil consultades pel Món, els Mossos haurien identificat una quinzena de joves. A més haurien requisat tots els cartells contra la monarquia borbònica i les forces d’ocupació. Els fets s’haurien produït a la zona del Born, a Ciutat Vella. Fonts de la policia catalana apunten, a priori, que no tenen cap incident destacable registrat en aquell lloc i moment. Així i tot, s’estan fent gestions per aclarir si s’ha donat una intervenció policial d’alguna mena.

En un tarannà ja oficial, el dia s’ha iniciat a les vuit del matí amb la tradició de l’ofrena de flors al monument de Rafael Casanova, icona de la defensa de les institucions catalanes i conseller en cap de Barcelona quan la ciutat va caure l’11 de setembre de 1714. A l’acte al qual han assistit les principals institucions del país, l’alcaldessa Ada Colau també ha fet acte de presència tot posant el focus en la relació entre l’actual govern espanyol i l’independentisme català. Tal com ha explicat El Món en un seguiment intensiu de la jornada, Colau ha celebrat l’arribada dels indults i ha reivindicat aquest fet com a “punt d’inflexió” en una etapa cap al diàleg.

Comentaris

  Doctor Strangelove 11/09/2021 10:42 am
  Però si la República no existeix, idiotes! Doc.
   Hiperventilat 11/09/2021 12:24 pm
   I? Idiota t'estimes molt oi.
    Doctor Strangelove 11/09/2021 6:51 pm
    Que ruc que ets "macho", CDR Comité de Defensa de la República! S'ha de ser idiota per defensar allò que no existeix! Que no ho entens, tros de carn? Doc.
  Barbaros vs Activistas demócratas 11/09/2021 10:59 am
  El otro día, en el botellón que vinieron los Mossos y fueron agredidos, el Govern los definió como vandalismos y actos bárbaros. Ahora si estos queman pallets, tiran piedras a los policías ( como hicieron antes ), tiran cohetes a los helicópteros ( si os acordáis .. ), pues esos, si lo hacen por la independencia, ya dejan de ser barbaros, vándalos, para pasar a ser, “heroes” y pueden ir a ser condecorados por el Parlament. Es lo que tiene el movimiento Catalán Populista Xenófobo
   el verdugo del Cid 11/09/2021 2:33 pm
   N-A-T-U-R-A-L-M-E-N-T !!! El que per uns és barbàrie, alguns cops, per d'altres és patriotisme, i ho és SEMPRE que són els guanyadors. No sou caps santets i, encara que us penseu una altra cosa, nosaltres estem ben orgullosos que tampoc ho som. Desitjo ferventment que estiguis davant nostre un dels dies que ho demostrarem, poca-pena: així aprendràs que ben pocs catalans canten "les segadoRES". Visca els CDR!
    Triste Xenófobo 11/09/2021 4:37 pm
    Lo que eres es un inadaptado, que dentro de unos años verás que has hecho el idiota, por que seguirás en España, verás que tus hijos serán españoles y también morirán en España y tus actos vandálicos serán considerados como lo que son, actos denunciables en cualquier país democrático. Duerme otra noche siendo español. Feliz día !
  MHP 11/09/2021 11:30 am
  Calen foc als carrers i denuncien als mossos?😂😂😂😂😂 Aquests son mes tontets del que ja semblava.
  TON C. 11/09/2021 11:43 am
  sembla que us han obert la porta a tots v osaltres AVUI, QUE TINGUEU UN BON DIA DE LA dIADA.
  Andrew 11/09/2021 11:54 am
  Que no dejen quemar containers sea represión de los Mossos ,ya es la pera.Luego nos preguntamos qué hacemos mal.

Nou comentari