Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona serà Capital Mundial de l’Arquitectura el 2026
  • CA

Barcelona tornarà a ser epicentre internacional de l’arquitectura trenta anys després. La ciutat acollirà el Congrés de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) i serà alhora Capital Mundial de l’Arquitectura UIA-Unesco l’any 2026. La seva candidatura s’ha imposat a la de Pequín en l’Assemblea General de la Unió Internacional d’Arquitectes, celebrada aquest dimecres a Rio de Janeiro, actual seu del Congrés i Capital Mundial de l’Arquitectura 2021. En un comunicat, l’Ajuntament de Barcelona ha celebrat l’elecció com una “gran oportunitat per enfortir el paper de Barcelona, de Catalunya i l’Estat com a centres de producció i pensament de l’arquitectura i del disseny urbà contemporanis”.

Barcelona ja va acollir el Congrés l’any 1996. La nominació de Barcelona, que s’ha imposat per 147 vots a 129, ha estat promoguda per l’Ajuntament, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la Generalitat de Catalunya, el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Segons els seus impulsors, la celebració de l’esdeveniment d’arquitectura més important del sector a Barcelona també permetrà “aprofundir en la seva capacitat per transformar i millorar la vida de les persones, i servirà per posar de relleu el paper de l’arquitectura i l’urbanisme en la configuració d’un nou model de ciutat que doni resposta als reptes contemporanis”.

Colau veu un reconeixement a les seves polítiques

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha vist en l’elecció de Barcelona una distinció a les polítiques urbanístiques de l’Ajuntament, que ha definit de “transformadores i innovadores” i que ha dit que situen la ciutat com a “referent internacional”. “Hi ha un ampli reconeixement internacional al moment que viu Barcelona com a impulsora de transformació, d’idees i de creativitat per fer front als gran reptes urbans del segle XXI”, ha adduït Colau, que ha afegit que el triomf de la candidatura de Barcelona és un “mèrit col·lectiu” que implica també un guardó al “talent professional dels arquitectes i urbanistes de la ciutat” i a la “trajectòria i la història” de la capital catalana.

Amb el lema ‘One today, one tomorrow’, el Congrés Mundial de la UIA a Barcelona prendrà com a exemple la relació de la ciutat i la seva arquitectura per debatre sobre un futur “viable i sostenible”. Una anàlisi de l’actual context social, mediambiental i econòmic que ajudi a plantejar quins són els reptes de l’arquitectura i definir els instruments per assolir-los.

Amb la seva designació, Barcelona tornarà a ser epicentre mundial de l’arquitectura trenta anys després d’haver acollit un altre congrés de la UIA. Aleshores, va portar per títol ‘Present i futurs: arquitectura a les ciutats. Juntament amb el Congrés de la UIA, que coordinarà el COAC amb el suport del CSCAE, al llarg de tot l’any 2026 se celebraran a Barcelona multitud d’activitats culturals de caràcter multidisciplinari en què col·laboraran altres països amb l’objectiu de traslladar al conjunt de la societat la importància i el valor de l’arquitectura i de l’urbanisme.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a juliol 29, 2021 | 08:37
    amb comu no podem juliol 29, 2021 | 08:37
    esperem que la frau kolau, la janet sanz, i la resta de la colla de comunerus, com l'eloi badia, no ho espatllin. Perquè a hores d'ara, tota aquesta colla, en lloc de construir, pel be de Barcelona, s'estan dedicant a destruir-la
  2. Icona del comentari de: un talp a juliol 29, 2021 | 10:57
    un talp juliol 29, 2021 | 10:57
    I quan hem d'esperar perquè la ciutat deixi de ser un parc temàtic?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa