Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona rep les Marxes per la Llibertat amb ovacions i aplaudiments
  • CA

Ovacions, aplaudiments i punts d’avituallament han rebut les Marxes per la Llibertat a la seva entrada a Barcelona. Les cinc caminades de tres dies des de diferents comarques de Catalunya han arribat finalment a la capital confluint en tres grans columnes, que resseguint les principals carreteres han entrat a la ciutat per les avingudes Meridiana, Diagonal i Gran Via. Amb una afluència massiva, carregades d’estelades i una mica més d’hora del previst, han inundat els accessos camí dels Jardinets de Gràcia, on començarà a les 17h una gran manifestació. 

Fins a dues hores després de l’arribada de les capçaleres han seguit arribant caminadors, que més a poc a poc completaven el recorregut. Més enllà de ser una forma de fer arribar a la manifestació barcelonina centenars de milers de persones de tot el país, l’acció ha servit per reforçar la vaga general perquè ha bloquejat tots els accessos de gran capacitat per a vehicles durant hores i hores. L’Operació Tornada dels marxadors, probablement en transport públic o privat, també col·lapsarà segur la mobilitat metropolitana durant la tarda-vespre.

La Catalunya Central i el Vallès, primera marxa a la Meridiana

La primera marxa en arribar a Barcelona ha sigut la de la Diagonal, procendent de la C-58. Recull als marxadors que van sortir dimecres d’Osona i del Berguedà i han recollit al seu pas pel Vallès milers de caminadors més. Després de 100 kilòmetres en tres dies, molt cansats, han aprofitat el temps de marge fins la manifestació per descansar i reposar forces.

Girona entra per la Gran Via

“Sí, sí, sí, Girona ja està aquí!”: la segona de les Marxes per la Llibertat, provinent de Girona i recollint també als participants del Maresme, ha començat a desfilar per la Gran Via als volts de la una. A la plaça de les Glòries els esperava un nombrós grup de gent que anava ovacionant els participants que han començat a desfilar a peu, en moto, cotxe o bicicleta. Els primers en aparèixer han estat persones del Maresme que s’han unit a la Marxa de Girona que va sortir fa tres dies.

Estelades onejant i crits d’independència acompanyen l’arribada que té un caràcter alegre i festiu. Els participants arriben amb cares de cansament, però també de satisfacció per haver complert l’objectiu. Un cop hagin arribat, les diferents marxes coincidiran a les 17 hores als Jardinets de Gràcia per participar en la manifestació convocada en motiu de la vaga.

Tractors, motos i eufòria per la Diagonal

La tercera entrada ha estat per la Diagonal, que venia de la C-31 i reunia en una sola columna els marxadors sortits de Tarragona i de Tàrrega fa tres dies. Han arribat de forma més escalonada, no en un bloc compacte com les altres dues. Uns quants manifestants s’han avançat a la capçalera amb moltes ganes d’arribar al punt d’avituallament, situat davant del Palau de Congressos. Gent espontània els ha anat a rebre a la Diagonal i els aplaudia mentre arribaven. Caminant a bon ritme, han creuat el pont de la Diagonal que separa Barcelona d’Esplugues de Llobregat molt abans de les 15.00 hores, l’hora prevista. 

Arribada de les marxes de Tarragona i Tàrrega per la Diagonal, amb la participació de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie / X.F.C.

Arribada de les marxes de Tarragona i Tàrrega per la Diagonal, amb la participació de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie / X.F.C.

Tractors, motoristes i ciclistes –un d’ells agitant una ampolla de Fairy– han completat les primeres arribades entre ovacions. Al darrer tram d’aquesta columna hi ha participat presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie. A l’altura de Maria Cristina s’han viscut moments una mica caòtics a la Diagonal: autobusos i cotxes apuraven per sortir com fos de l’avinguda davant l’arribada de la marxa, per por a que el vehicle quedés atrapat enmig de la gentada. La Guàrdia Urbana ha trigat una bona estona a arribar.

La marxa de la Diagonal s’ha aturat després a Francesc Macià per indicació de la policia local, que vol posar una mica d’ordre als carrers en direcció als Jardinets de Gràcia per evitar que els cotxes hi quedin atrapats. Tot i així, molts manifestants ja preferien seguir la vorera i no tallar el carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa