Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reconeix la tasca de les Amicals de Mauthausen i Ravensbrück i de Lluís Martí Bielsa
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha reconegut la tasca i trajectòria de les Amicals de Ravensbrück i Mauthausen i, a títol pòstum, de l’activista polític, Lluís Martí Bielsa, amb el lliurament de les Medalles d’Or al Mèrit Cívic que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha comptat amb la participació del regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa. En el cas de les entitats memorialistes, aquestes distincions es lliuren coincidint amb el 75è aniversari de l’alliberament dels camps de concentració i d’extermini nazis al final de la II Guerra Mundial.

La distinció a l’Amical de Ravensbrück és en reconeixement a les tasques de l’entitat des de l’any 2005 pel manteniment de la memòria de les dones que van ser deportades als camps de concentració, de totes les víctimes del feixisme i en favor dels valors democràtics i dels drets humans.

Finalment, també s’ha lliurat a títol pòstum el reconeixement a Lluís Martí Bielsa per la seva trajectòria. Martí Bielsa va ser activista polític i president, fins a la seva mort, de l’Amical de les Brigades Internacionals, referent de la lluita contra el feixisme i ferm defensor dels valors de la solidaritat, l’internacionalisme i la justícia social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa