Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona pressiona l’Estat perquè acceleri la tramitació de l’ingrés mínim vital
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona instarà el govern espanyol a accelerar la tramitació dels expedients de sol·licituds de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). La comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat aquesta proposta de JxCat, amb els vots a favor de tots els grups menys ERC, que hi ha votat en contra.

La proposta demana també facilitar als usuaris des dels centres de serveis socials la informació sobre la tramitació, donar suport directe a la tramitació a través de la Xarxa de Resposta Socioeconòmica i coordinar-se amb les entitats que atenen persones en risc de pobresa i exclusió social per detectar persones que podrien ser susceptibles de l’ajut i no l’han demanat.

A més, JxCat ha acordat amb el govern d’Ada Colau que es garanteixi la continuïtat del programa de cangurs municipals Concilia tot l’any 2021. A més, ha demanat a l’executiu que estengui el projecte a tots els barris amb renda igual o inferior a la renda familiar disponible mitjana de ciutat.

La regidora Neus Munté ha valorat positivament la iniciativa: un servei que funciona els set dies de la setmana, fora de l’horari escolar a les tardes i durant el cap de setmana en horari de matí i tarda. “La realitat que va dur el govern a crear aquesta iniciativa persisteix, pel que no s’entendria que ara el projecte no continués”, ha afirmat.

D’altra banda, la comissió ha aprovat per unanimitat una proposició d’ERC que contempla la implementació d’una tarifa bonificada per als equipaments esportius municipals per a les persones amb un grau elevat de discapacitat. Els republicans han assenyalat que les famílies amb fills amb alguna discapacitat o diversitat funcional severa pateixen un “sobreesforç econòmic” i per això creuen que l’administració s’ha d’implicar per fomentar la pràctica esportiva entre les persones que ho desitgen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa