Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona presentarà al febrer una reestructuració de la Guàrdia Urbana
  • CA

El tinent d’alcaldia Albert Batlle (PSC) ha anunciat per al proper mes de febrer un “ajustament del model” de la Guàrdia Urbana, capitanejada per l’intendent major Pedro Velázquez des de desembre. “Estem treballant en canvis en el personal i en el model de coordinació i Velázquez està dissenyat l’estratègia”, ha dit.

El responsable municipal de seguretat ha esquivat així, a la comissió de Presidència d’aquest dimecres, esclarir el futur de la unitat antiavalots i les inversions en les comissaries del cos policial local com li demanaven dues iniciatives de l’oposició –de JxCat i Cs–. El socialista ha detallat també que a l’abril presentarà un nou Pla de Convivència i que treballa amb la Generalitat per integrar el telèfon 112 i acordar un nou centre de coordinació policial a Barcelona.

Sobre la seguretat de la ciutat, que és la primera preocupació dels barcelonins segons els darrers Baròmetres, ha defensat actuar per dues vies: els fets delictius i la percepció ciutadana. Ha marcat també com a prioritat reforçar la plantilla nocturna, una franja horària on segons Batlle ara mateix hi ha “un dèficit” important d’agents.

El govern municipal ha votat a favor de la petició de JxCat d’elaborar un Pla Director de Convivència i crear-ne un altre per als Equipaments de la Guàrdia Urbana, però s’ha oposat a la petició de Cs de reforçar els antiavalots tot i emfatitzar el seu suport a les funcions que efectuen. Batlle ha defensat que “el dimensionament d’una unitat mai és un tema aïllat” i ha demanat tenir en compte les necessitats de tot el cos. Posar-la “al focus” no se li fa cap favor, ha advertit.

Com va explicar el TOT Barcelona, la transformació dels antiavalots de la Guàrdia Urbana està en temps mort un any després del decret d’alcaldia que n’ordenava la disolució. La unitat ni tan sols ha canviat oficialment de nom i els sindicats estan convençuts que Batlle no aplicarà l’esperit de la mesura aprovada abans de les eleccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa