Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona convoca 260 places de guàrdia urbà i 340 places per a interins pel 2020
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la convocatòria de 260 noves places de guàrdia urbà per al proper any, com a primera passa de l’ampliació promesa de la policia local. El govern municipal ha anunciat aquest dissabte que obrirà també el 2020 una oferta pública d’altres categories de professionals, entre altres d’educació i sanitat, adreçada als interins que actualment treballen al consistori cobrint vacants sense ser funcionaris. Seran 340 places i l’objectiu és reduir l’interinatge al 8%.

La convocatòria per a la Guàrdia Urbana posarà especial èmfasi en atraure dones al cos, amb una campanya específica al gener per al públic femení perquè hi hagi més paritat entre les persones aspirants. La primera promoció de dones a la Guàrdia Urbana va arribar al 1979 –va ser una policia pionera en aquest sentit–, però tot i així el cos continua molt masculinitzat. Actualment el percentatge de dones és del 12,23% del total de 2.771 professionals en primera activitat i del 21,15% sobre els 104 agents en segona activitat. 

Oposicions cada any

Els següents anys hi haurà convocatòries simulars en nombre: “Fins el 2023 es convocaran 1.000 places que cobriran jubilacions i permetran continuar incrementant la plantilla del cos”, detalla l’Ajuntament en un comunicat. El govern d’Ada Colau treu pit d’haver convocat un total de 3.994 places des de l’arribada a l’alcaldia el 2015. Quasi la meitat són del mateix any, el 2017, per l’aprovació d’una convocatòria especial de 1.975 places.

Pel que fa a les 340 places per a reduir l’interinatge, destaquen les 20 per al cos de Bombers de Barcelona, 59 per a escoles bressol i 70 d’auxiliar administratiu. Entre les principals destinacions hi ha les àrees de serveis sanitaris, educatius, socials i generals. Més de 50 places es destinaran a persones amb discapacitat intel·lectual. 

Colau reclama obrir places per a Mossos també

La nova convocatòria de places l’han anunciada aquest dissabte l’alcaldessa Ada Colau i els tinents d’alcaldia Jaume Collboni i Albert Batlle en dependències de la Guàrdia Urbana. Collboni ha destacat la necessitat de fer una guàrdia urbana de proximitat “com demanen els comerciants, restauradors i veïns”, mentre que Colau ha demanat més Mossos d’Esquadra a Barcelona. L’alcaldessa ha reclamat a la resta d’administracions “que també facin els deures” i en especial ha demanat a la Generalitat que segueixi augmentant la dotació de Mossos a la ciutat. “Els 300 que van incorporar-se a l’estiu no son suficients”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa