Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona farà un homenatge als treballadors essencials i xarxes veïnals de cada districte
  • CA

El govern municipal veu amb bons ulls la proposta de Junts per Catalunya de fer un acte d’homenatge als treballadors essencials i a les xarxes veïnals que han fet front a la crisi del coronavirus les darreres setmanes. De fet, es faran 10 celebracions: una per cada districte. A Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Així, l’Ajuntament retrà “honors, en el format que cregui convenient, a tots els col·lectius de treballadors que han fet feines essencials durant l’Estat d’alarma decretat per vèncer el Covid-19”.

La proposta ha tirat endavant a tots els plens de districte que s’han celebrat durant aquesta setmana, com a iniciativa de JxCat. En concret, el text del prec esmentava el reconeixement que caldria fer a “treballadors/es sanitaris dels hospitals i CAPs del districte,professionals de residències i l’atenció domiciliària a les llars del districte, cossos d’emergències seguretat i prevenció, comerciants, treballadors dels mercats municipals del districte, treballadors socials, serveis de neteja, serveis de mobilitat i totes les xarxes veïnals de cada districte que s’han unit en la lluita contra el Covid-19”. 

Segons expressa el grup liderat per Elsa Artadi en un comunicat, a més dels treballadors, es vol homenatjar “les xarxes d’ajuda veïnals i el gran paper de col·laboració i solidaritat que han mostrat els ciutadans i ciutadanes de cada territori”. Fan referència a les nombroses iniciatives que han sorgit arreu de la ciutat per cosir mascaretes, ajudar a les persones grans i dependents al seu dia a dia o repartir aliments per a les famílies més vulnerables. Algunes d’aquestes xarxes, de fet, van explicar que estaven desbordades i que, fins i tot, els Serveis Socials municipals els derivaven casos perquè els ajudessin. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa