Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, escenari de manifestacions contràries pel conflicte de Gaza
  • CA

Unes 600 s’han concentrat aquest diumenge a la tarda en la plaça Catalunya de Barcelona per mostrar el seu suport a Palestina, mentre que 150 ho han fet en l’avinguda Pau Casals, entre Francesc Macià i el Turó Park, en favor d’Israel. Segons han informat fonts de la Guàrdia Urbana a Europa Press, la concentració de plaça Catalunya s’ha desconvocat abans de les 20 hores, mentre que la de Pau Casals continuava activa a aquesta hora.

Els concentrats de plaça Catalunya han portat banderes de Palestina i han exhibit pancartes amb missatges com “No més complicitat amb Israel” —com ha mostrat a Twitter la formació política Anticapitalistes— o “Llibertat per a Palestina”. Per contra, els assistents a la de Pau Casals han lluït banderes d’Israel i almenys una pancarta de “Per la pau a Israel i contra el terrorisme”.

Les dues han transcorregut sense incidències i en ambdues s’ha pogut veure a gent molt jove. Concretament, a la de plaça Catalunya, també hi han participat famílies amb nens i dones amb vel.

Segons dades de l’ONU, l’últim conflicte a Orient Pròxim s’ha saldat amb 242 palestins morts —23 nenes, 43 nens, 38 dones i 138 homes— així com dotze israelians morts —cinc homes, cinc dones i dos nens—, a més de prop de 2.000 ferits en la part palestina i 710 en la israeliana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa