Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona eliminarà el paper dels més de 50.000 contractes que tramita cada any

Els més de 50.000 contractes que subscriu l’Ajuntament de Barcelona cada any es tramitaran en format digital a partir d’ara. L’estalvi de paper serà molt alt però la mesura té com a principal objectiu millorar la comoditat, eficiència i transparència de la contractació pública. Les empreses i entitats podran presentar ofertes en els processos de contractació sense limitacions horàries i els 365 dies de l’any. En el futur, a més, el consistori vol aplicar la intel·ligència artificial per gestionar millor les dades que generarà la digitalització de la paperassa.

La millora sorgeix de la compra conjunta d’una nova eina tecnològica per part de 7 ajuntaments catalans. Barcelona, Gavà, Girona, Granollers, Mataró, Premià de Mar i Terrassa han adquirit junts per reduir costos la plataforma Sistema Integral de Contractació Electrònica (SICE). A la capital catalana el canvi afectarà milers d’expedients. A tall d’exemple, el 2018 l’Ajuntament de Barcelona i els seus ens adscrits van subscriure 54.062 contractes, amb un volum econòmic de 1.338 milions d’euros.

En primera instància s’aplicarà als departaments que integren l’Ajuntament i a dos gegants administratius del consistori, l’Institut Municipal d’Informàtica I Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA). La resta d’organismes autònoms s’hi aniran afegint al llarg de 2020 i les cinc darreres societats mercantils ho faran l’1 de juny de 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa