Ofensiva municipal en la lluita contra les botellades. L’Ajuntament de Barcelona ha decidit doblar l’import de la multa per consumir alcohol a la via pública augmentant la possible sanció fins a un topall màxim de 600 euros en els casos d’una vulneració més greu de la normativa.

Segons informa Betevé, el consistori ha incrementat les sancions fins al límit màxim permès legalment, de manera que les infraccions greus passen de 60 a 100 euros. Pel que fa a les vulneracions més greus, l’executiu aposta per aplicar la llei de seguretat ciutadana, que permet ampliar la multa de 300 a 600 euros.

Normativa en vigor

Aquests canvis en la normativa fa aproximadament una setmana que van entrar en vigor. De fet, en aquests primers set dies de funcionament, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha interposat gairebé 750 multes, sense que s’hagi registrat cap infracció molt greu, com podria ser provocar molèsties als veïns de manera continuada o impedir la circulació del trànsit o dels vianants.

En el cas de les vulneracions lleus, els episodis més comuns són el consum d’alcohol a la via pública d’una llauna o ampolles de vidre, provocar molèsties per soroll als veïns o deixar residus a la via pública.

Efecte “dissuasiu”

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha apuntat aquest dilluns -segons recull el mateix mitjà- que aquest enduriment de les sancions té un “caràcter dissuasiu” i que està motivat per les múltiples queixes que ha fet arribar al consistori el veïnat de diversos punts de la ciutat que es veuen afectats per aquesta problemàtica.

Els punts negres del soroll a Barcelona

Aquesta ofensiva municipal pretén reduir sobretot el soroll i les molèsties veïnals que causen les botellades en diverses zones de la ciutat. Molts d’aquests espais formen part dels onze punts negres identificats pel consistori com a “zones tensionades acústicament en horari nocturn”. Aquest són els indrets afectats per aquesta problemàtica:

 1. Carrer d’Enric Granados
 2. Plaça de George Orwell
 3. Carrer de Joaquim Costa
 4. Carrer d’Almirall Churruca
 5. Rambla del Poblenou
 6. Carrer Rogent
 7. Carrer de l’Allada Vermell
 8. Carrer Nou de la Rambla
 9. Plaça d’Osca
 10. Triangle Lúdic
 11. Algunes places de la Vila de Gràcia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa