Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona cedeix dos solars de la Zona Franca a la Generalitat per fer-hi una presó
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la cessió de dues parcel·les de terreny municipals a la Generalitat de Catalunya per rematar el tancament de la presó Model. Es tracta d’un solar ja adquirit al carrer E de la Zona Franca i de la compra ara –a través de permuta– d’un segon al carrer A del mateix polígon industrial.

Es tracta de l’últim tràmit municipal derivat del conveni de la Model, firmat el gener de 2017. Segons aquell acord, el Govern català hi construirà una presó i un centre de règim obert. Aquests nous equipaments haurien de permetre l’esperada transformació de l’antiga presó de Trinitat Vella, una gran àrea pendent de reparcel·lar per fer-hi habitatge públic.

La compra i cessió s’ha aprovat per majoria aquest dimecres en una comissió municipal. El regidor de Presidència, Jordi Martí Grau (BComú) ha confiat que ara mogui fitxa la Generalitat i ha tingut un especial record per dos polítics republicans que van tancar l’acord de 2017, l’exconseller de Justícia, Carles Mundó, i la seva mà dreta aleshores, Adrià Comella, que justament ara dirigeix el CatSalut en plena epidèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa