Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona destina 100.000 euros a la Índia per la crisi sanitària a través d’una ONG

L’Ajuntament de Barcelona subvencionarà amb 100.000 euros un projecte d’Oxfam Intermón que pretén donar resposta a l’emergència sanitària que està vivint l’Índia a causa de la covid-19. Segons un comunicat del consistori difós aquest diumenge, l’ONG desenvoluparà, juntament amb Oxfam Índia, un programa que treballarà per “garantir la supervivència immediata i millorar la resiliència de les persones més vulnerables i desfavorides”. La subvenció permetrà distribuir equipaments i subministraments mèdics essencials a les instal·lacions sanitàries dels estats de Bihar i Chhattisgarh, situats a l’est del subcontinent indi. Entre altres coses, Oxfam Intermón proveirà de màquines respiradores, mesuradors de flux d’oxigen o llits articulats.

El projecte subvencionat pel consistori es desenvoluparà durant aquest 2021 i treballarà per millorar els “equipaments i les instal·lacions sanitàries”, proveirà equips i materials mèdics, sanitaris i d’higiene, promocionarà mesures de prevenció i salut pública i distribuirà aliments a les famílies més vulnerables i marginades.

A més, també repartirà EPI entre el personal sanitari, els treballadors socials i la resta de la comunitat. A més, es donarà suport en la desinfecció i higienització dels hospitals que rebran l’equipament mèdic i es reforçaran les activitats de promoció de salut pública mitjançant campanyes de comunicació.

De la mateixa manera, el projecte també garantirà la seguretat alimentària de les comunitats més vulnerables amb la distribució d’aliments per a 3.500 persones afectades per la segona onada i la transferència d’efectiu per a 100 famílies.

L’Índia és un dels principals productors mundials de vacunes i, malgrat això, fins a la data només ha pogut vacunar a 1 de cada 25 persones. A data 26 d’abril, el nombre total de casos actius era de 2.807.388 persones, amb una infecció rècord de 354.653 persones en un sol dia.

La segona onada de la Covid-19 ha ocasionat una crisi nacional que s’ha vist incrementada per la presència de noves variants del virus que es propaguen de forma molt més ràpida que la primera, juntament amb la laxitud en les mesures preventives, fet que ha provocat que des de febrer de 2021 hagin augmentat de forma alarmant els casos de persones contagiades i la taxa de mortalitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a maig 24, 2021 | 19:47
    Jordi maig 24, 2021 | 19:47
    No sabia que eramos tan ricos, ahora lo pagaremos los de siempre a base de impuestos inventados...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa