Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Asens defensa governs de coalició a Barcelona per evitar el desgast de la minoria
  • CA

El tinent d’alcalde de Barcelona i cap de llista dels comuns a les generals per Barcelona, Jaume Asens, ha advocat per un govern de coalició a Barcelona en el futur per alleugerir el desgast que comporta governar en solitari amb només 11 regidors, com han fet els comuns aquest mandat. Ha confiat que pugui haver-hi pactes postelectorals per liderar la capital catalana, sigui qui sigui qui governi, perquè “si es reprodueix un mapa similar al d’aquest mandat, és poc sostenible”.

Asens ha sortit al pas així de les crítiques per la sortida de la llista de Barcelona en Comú de les regidores Gala Pin i Mercedes Vidal, que ha obligat al partit a refer la candidatura a darrera hora. La vuitena plaça, de fet, encara està vacant. Segons el tinent d’alcalde, s’està creant una “falsa polèmica” amb la llista de Bcomú i ha reivindicat que la candidatura municipal dels comuns és la que té “més persones” que repeteixen. De l’actual executiu d’Ada Colau, format per 11 electes, han caigut de la llista un total de set membres: els tinents d’alcalde Jaume Asens, Gerardo Pisarello i Laia Ortiz, així com els regidors Gala Pin, Mercedes Vidal, Agustí Colom i Josep Maria Montaner. Només continuaran Eloi Badia, Laura Pérez i Janet, Sanz, a més de l’alcaldessa. 

No obstant això, ha considerat normal que un candidat torni al seu treball habitual quan s’acaba el mandat on ha ocupat un càrrec públic: “No hem vingut a perpetuar-nos de manera indefinida”. Ha dit que la marxa de Gala Pin té a veure amb un “desgast personal”, i ha recordat que ha estat un govern conformat per 11 persones, del que tots han pagat un cost personal molt alt per la situació de minoria.

El candidat ha fet aquestes declaracions després de signar el document Sobirania municipal i aigua pública de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (Amap), un compromís per modificar legalment el procés de recuperació de la gestió pública de l’aigua i simplificar-lo. En una atenció als mitjans a la Casa de l’Aigua de Barcelona, Asens ha aprofitat per demanar a la candidata dels socialistes, Meritxell Batet, que es posicioni, també, respecte la qüestió, i li ha exigit si se sumarà al compromís o si seguirà “al costat dels oligopolis”. Segons Arnau Comas, portaveu de la plataforma, s’ha emplaçat a tots els candidats per Barcelona que es presenten a les eleccions a signar el document. Després d’Asens, el candidat d’ERC, Gabriel Rufián, també ha confirmat el seu acord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa