Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artadi i la mà dreta de Colau s’enganxen per la gestió del coronavirus a Catalunya i Espanya
  • CA

La gestió del coronavirus a Barcelona –com a la resta de ciutats– s’ha fet evident que tindrà una gran dependència del que decidieixin els governs supramunicipals. Principalment el govern espanyol, que és qui regula les competències d’un estat d’alarma a través de reial decret. Però també la Generalitat de Catalunya, que encara té matisos per aplicar a tot el territori català i, per tant, a la capital. Conscients d’això, regidors de l’Ajuntament s’han dedicat les últimes hores a picar la cresta dels rivals polítics que ocupen un o altre govern i a retreure’ls alguna de les seves posicions.

Un exemple d’aquesta posició és la de Jordi Martí, el regidor de Presidència i mà dreta de l’alcaldessa Ada Colau, que va enllaçar un article d’El Periódico en què s’apuntava que mentre el president de la Generalitat, Quim Torra, demanava el confinament total, alhora, permetia que seguissin en marxa construccions d’obra pública. Així, Martí va comentar: “Si enlloc d’enredar ajudés la conselleria de Sanitat a respondre a l’emergència sanitària com estem fent des de l’Ajuntament de Barcelona, Torra faria un gran favor al país”. Tot i el possible malentès pel nom del departament –ja que la conselleria catalana s’anomena “de Salut” i el ministeri espanyol és el de “Sanitat”–, el to del missatge apunta a que es demana al president de la Generalitat que col·labori amb el seu propi govern.

Davant d’aquesta piulada, Elsa Artadi, regidora barcelonina i diputada al Parlament per Junts per Catalunya, va contestar amb el mateix esquema proposat pel regidor de Barcelona en Comú. “Si enlloc d’enredar els teus companys al Gobierno ordenessin el confinament total, aturessin el pagament d’impostos i aprovessin ajudes urgents per a les famílies, faríeu un gran favor al país”, va reblar Artadi.

Jordi Martí deixaria l’última rèplica. Aquesta vegada girant la interpel·lació d’Artadi sobre què fa el govern espanyol –i que ell prèviament havia fet sobre el màxim representant de l’executiu català, sense interpel·lar directament cap rival polític– per treure pit de la resposta a l’epidèmia per part de l’Ajuntament. “Em fa gràcia que els regidors de l’oposició només em demanen pel que fa a l’Estat. Ho constato perquè em sembla que hi ha molt consens sobre la gran resposta municipal a l’epidèmia. I ho agraeixo”, va afegir.

Hores més tard, quan el govern català va anunciar una nova postura més restrictiva pel que fa a les obres públiques, va comentar que “és de savis rectificar” i ho va acabar de tancar amb un “per fi”. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barrufet Rondinaire a març 28, 2020 | 13:36
    Barrufet Rondinaire març 28, 2020 | 13:36
    Aquest Jordi Martí, em fa molta gràcia, perquè fa mil anys que és a l'Ajuntament de BCN, primer com a alt funcionari de l'staff "sociata", i ara ja s'ha passat a l'altre bàndol, al polític i a manar, com si la seva experiència professional com a "gerent municipal" l'habilités!!! Són uns paràsits, TOTS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa