Artadi critica la “lentitud” per formar el govern municipal

La número 2 de JxCat urgeix a comuns i socialistes que es posin d'acord per "posar en marxa mesures que la ciutat necessita"

La número 2 de JxCat, Elsa Artadi, ha criticat la “lentitud” en la formació del nou govern municipal, que comuns i socialistes fa dues setmanes que negocien. “Ja ha passat un mes des de les eleccions i gairebé dues setmanes de la constitució de l’Ajuntament”, ha recordat Artadi. La regidora ha reclamat als dos partits que es posin d’acord per “posar en marxa mesures que la ciutat necessita”.

JxCat comença el mandat marcant el pas al nou govern i vol fer una “oposició ferma i activa per posar a l’agenda tots els temes clau” que el partit considera prioritaris per Barcelona. “És urgent accelerar el cartipas“, ha insistit Artadi, que també ha criticat la paràlisi de l’Ajuntament. “Està en aturada tècnica des de fa mesos per l’aïllament del govern Colau i les dues convocatòries electorals”.

Reunió imminent amb Forn

L’exportaveu del Govern també ha criticat “el trasllat cruel i innecessari de tres dies” de Quim Forn des de la presó de Soto del Real fins a Lledoners. El grup municipal està en contacte amb el Departament de Justícia per organitzar les visites a la presó i posar-se al dia amb Forn. Si tot va bé, ha dit Artadi, el pròxim dilluns es podria celebrar la primera reunió amb el cap de llista de JxCat.

Artadi ha aprofitat la primera roda de premsa del mandat per posar sobre la taula un tema que serà cabdal pel partit: la lluita contra el canvi climàtic. “Colau ha de declarar l’emergència climàtica a Barcelona” i ha reclamat mesures concretes per convertir Barcelona en una ecociutat. “Cal passar de les declaracions benintencionades als fets, ja que si no és enganyar la ciutadania com ha passat amb altres temes”, ha dit.

Més informació

Nou comentari