L’abril del 2022, Junts per Barcelona anunciava que portaria a l’Oficina Antifrau la compra de 14 locals suposadament buits a les Corts. En el marc del programa Amunt persianes, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar la compra de 50 locals sense activitat arreu de la ciutat per reactivar-los. Però a les Corts, 14 locals al carrer del Doctor Nubiola i Espinós, al darrere del mercat de les Corts, aquests locals tenien activitat.

Junts veia indicis d’irregularitats

Junts alertava que en el procés de concurs públic per adquirir una cinquantena de locals buits arreu de la ciutat hi veia “una operació de ‘mobbing’ injustificable”. Demanaven que s’aturés la compra, però a més, portaven el cas a l’Oficina Antifrau de Catalunya. I ara, segons ha avançat Betevé, s’ha conegut que Antifrau no ha detectat cap actuació fraudulenta o corrupta en aquesta operació. Per contra, sí que detecta “una omissió que podria esdevenir una possible irregularitat administrativa”.

ERC també denunciava el mal ús dels diners

En el seu moment, ERC també va acusar el govern municipal de fer “un mal ús” dels recursos públics per voler comprar 14 locals a les Corts que tenen llogaters amb negocis actius en comptes d’estar buits. Els republicans alertaven, a més, que dels 16 locals en qüestió, 14 eren d’un mateix propietari i tenien contractes de lloguer en vigor amb activitats obertes.

Segons explica Barcelona Activa al seu web, Amunt persianes’ és una estratègia de dinamització de locals en planta baixa per “reduir el nombre de locals buits a la ciutat i fomentar-ne una ocupació sostenible”. “Els locals en planta baixa són un actiu estratègic per a la ciutat”, defensa, alhora que considera que diversificar-ne els usos i vetllar per l’equilibri d’activitats als diferents districtes, mitjançant la col·laboració entre agents públics, privats i socials, és la clau de volta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa