Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Antiavalots blinden el consolat dels EE.UU. a Barcelona per una protesta antiracista
  • CA

Mig miler de joves s’han concentrat aquest dilluns al vespre davant del consolat dels Estats Units a Barcelona, en solidaritat amb la comunitat afroamericana revoltada per la mort de George Floyd a mans d’un policia blanc a Minneapolis. Agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han blindat l’edifici tallant el passeig de la Reina Elisenda de Montcada i els manifestants han hagut de protestar a una certa distància de l’entrada de la seu diplomàtica.

La convocatòria era anònima i s’ha viralitzat per les xarxes socials amb el lema ‘Sense justícia no hi ha pau’. Un dels lemes més repetits a les pancartes era “I can’t breath” [No puc respirar], les darreres paraules de Floyd mentre un policia el retenia amb el genoll al coll durant una llarga estona. Els congregats han fet un minut de silenci en memòria de Floyd i han cridat consignes com “la policia tortura i assassina” o “Barcelona antiracista”.

La protesta s’ha dissolt de forma pacífica a tres quarts de nou. Segons la Guàrdia Urbana, han assistit a l’acte unes 500 persones.

Nombroses entitats i col·lectius de la ciutat han expressat el seu suport a la convocatòria. També ho ha fet el partit d’Ada Colau, Barcelona en Comú, que s’han emportat crítiques a les xarxes per adherir-se públicament a la manifestació mentre governa la Guàrdia Urbana, que impedeix l’activitat dels manters a la ciutat.

La comunitat negra ja ha convocat una nova protesta a Barcelona, diumenge vinent a les 11h a la plaça Sant Jaume.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa