Anna Saliente serà la candidata de la CUP a Barcelona

El partir independentista anuncia una candidatura continuista que vol liderar l’esquerra independentista

La CUP Capgirem Barcelona ha escollit Anna Saliente com a candidata a les eleccions municipals del mes de maig. Unes 600 persones, entre militants del partit i organitzacions afins com Arran o Endavant, han votat Saliente entre els vuit primers noms que la formació havia triat. La llista la completen Jordi Magrinyà com a número dos i Marga Olalla com a número tres, seguits de Marc Cerdà, Alba Sanjurjo, Leo Bejarano, Roser Vime i Alfons Romero.

En el seu primer discurs, Saliente ha assegurat que la candidatura “referma el camí marcat durant els últims anys per liderar l’esquerra independentista i la desobediència“. La CUP segueix amb l’objectiu de “capgirar el rumb d’una ciutat amb més de 9.000 desnonaments anuals” i vol acabar amb “el discurs alarmista de la seguretat”, que segons Saliente no es pot assegurar “sense garantir el dret a l’habitatge i amb grups feixistes als carrers”.

Les votacions van començar dijous i s’han tancat aquest dissabte al migdia. El partit havia presentat una llista amb vuit noms i plena de cares noves per renovar els regidors i assegurar que la lluita “és als carrers” i no a les institucions.

Saliente va néixer al barri del Baix Guinardó i té 27 anys. Va començar la seva trajectòria com a activista al moviment estudiantil de la Universitat Autònoma de Barcelona mentre estudiava Sociologia i va participar en les mobilitzacions contra la pujada de taxes en les matrícules universitàries. Des del 2013 col·labora amb la CUP d’Horta-Guinardó i és militant tant del partit com d’Endavant OSAN.

Més informació

Nou comentari