Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Anna Grau es postula com a salvavides de Ciutadans
  • CA

La diputada de Ciutadans al Parlament, Anna Grau, ha confirmat que es presentarà a les primàries de Ciutadans Barcelona per liderar la candidatura del partit taronja el 28M. En una entrevista al diari La Vanguardia, s’ha posat “humilment” a disposició dels votants i del partit amb la finalitat de “retrobar la confiança“. Diàleg, retrobament i lleialtat han estat els tres conceptes utilitzats amb els quals vol agafar les regnes d’una candidatura “independent i sense cap servitud”.

El pas endavant l’ha comunicat durant la reunió del comitè executiu de Ciutadans a Catalunya, que de seguida ha activat la convocatòria d’unes primàries per determinar qui encapçalarà el partit taronja; de moment ningú més s’hi ha postulat com a possible candidat.

Sense obligació actual de fer primàries

De fet, atenent els seus estatuts actuals Ciutadans no tindria l’obligació de fer primàries si bé ja s’estan cobrint les espatlles pel futur procés de refundació del partit en l’àmbit estatal, moment en què amb tota probabilitat aquests estatuts seran reformats. En cas de modificació, es podria reduir el nombre d’afiliats necessari per fer primàries.

Grau considera que l’únic remei per acabar amb la “crisi de credibilitat” de Ciutadans és “mirant els ulls de la gent” i ha retret al partit taronja que s’hagi escoltat poc. “Soc partidària de resoldre els conflictes parlant”.

Una forta crisi interna

La decisió d’Anna Grau suposa un intent de compensar la feblesa mostrada pel partit després d’una profunda crisi interna. La direcció del partit va acusar Paco Sierra d’instigar un cop d’estat intern i d’autoproclamar-se president del grup municipal. Sierra, al qual el partit li va retreure “les formes i la falta de compromís amb el partit”, acabaria sent expulsat per aquest cas. En paral·lel, Luz Guilarte renunciava a ser l’alcaldable de Ciutadans per a les eleccions municipals i, en la seva darrera intervenció, acusava els altres dos regidors del grup municipal d’orquestrar una “trama” per arrabassar-li el lideratge de la formació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: joandoménec a desembre 19, 2022 | 16:48
    joandoménec desembre 19, 2022 | 16:48
    AGGGGGGGGGGGGGGG!!
  2. Icona del comentari de: Independentista a desembre 19, 2022 | 17:10
    Independentista desembre 19, 2022 | 17:10
    Tranquils, que ja vindrà just que no quedin "In albis". aquests fastigosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa