Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’AMB, forçada a anul·lar una compareixença de Colau perquè ha començat el període electoral
  • CA

L’AMB ha desconvocat un acte de presentació sobre la gestió de l’aigua previst per a dilluns perquè coincideix amb el període de campanya. La campanya de les eleccions generals i les municipals coincidiran després de l’avançament dels comicis al Congrés, ja que la precampanya de les municipals començarà mentre es desenvolupa la campanya de les generals. La presentació s’havia de fer dilluns a la biblioteca Francesca Bonnemaison a les 18 hores. 

El comunicat que anul·la la presentació de l'AMB d'un nou model de gestió de l'aigua perquè s'està en període electoral

El comunicat que anul·la la presentació de l’AMB d’un nou model de gestió de l’aigua perquè s’està en període electoral. | AMB

Fonts de l’AMB han confirmat al TOT Barcelona que l’acte, convocat per a dilluns, ha estat anul·lat. Detallen que un document de la Junta Electoral ha obligat l’AMB a cancel·lar l’acte. El document de la Junta Electoral va arribar ahir sobre les 18 hores a l’AMB. La justificació de la Junta Electoral per prohibir la compareixença és que no es poden fer “actes que continguin al·lusions als èxits obtinguts” durant la campanya electoral. 

La instrucció 03/2019 de la Junta Electoral es va publicar al BOE ahir i justifica en els punts dos i tres que no es puguin fer actes com el de l’AMB:

“2. En la mesura que la convocatòria d’eleccions locals, autonòmiques i europees es produirà abans del dia de la votació de les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat, i que en conseqüència començarà un nou període electoral abans d’haver conclòs l’anterior, des de la convocatòria d’eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat i fins a la celebració de les eleccions locals, autonòmiques i europees, cap poder públic -sigui de naturalesa estatal, autonòmica o local- podrà realitzar actes o campanyes d’aquesta índole”.

El punt tres precisa que durant la campanya electoral estan prohibits actes com ara la “inauguració d’obres o serveis públics” o “projectes”:

“3. El criteri establert a l’apartat anterior és aplicable a la prohibició establerta en l’apartat 3 de l’article 50 de la LOREG, relativa a la realització de qualsevol acte d’inauguració d’obres i serveis públics o projectes d’aquests, qualsevol que sigui la denominació utilitzada, durant els períodes electorals. Per això, des de la convocatòria d’eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat i fins a la celebració de les eleccions locals, autonòmiques i europees, cap poder públic -sigui de naturalesa estatal, autonòmica o local- podrà realitzar actes d’aquesta naturalesa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa