Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Álvaro de Marichalar, a judici per resistència als Mossos en una manifestació a Barcelona
  • CA

El 26 d’octubre de 2017, l’empresari i germà de Jaime de Marichalar, Álvaro de Marichalar, s’enfrontava a un grup d’agents dels Mossos d’Esquadra que l’havien tret de la plaça de Sant Jaume, on s’havia encarat amb independentistes que es manifestaven per celebrar que l’endemà el Parlament aprovaria la declaració d’inpepèndència. L’aristòcrata havia irromput a la plaça per protestar contra la declaració d’independència, amb una bandera espanyola i encarant-se als manifestants. Aleshores els agents el van portar a l’interior del Palau de la Generalitat per evitar l’enfrontament i problemes d’ordre públic. I va ser dins quan es va enfrontar als Mossos i va acabar detingut. Però en posar-li les manilles, es va resistir i va acabar fent-se un cop al cap, motiu pel qual va ser traslladat a un centre sanitari.

A judici sis anys després

Ara, gairebé sis anys després, aquest dilluns serà jutjat aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona, acusat d’un delicte de resistència a agents de l’autoritat. La Fiscalia li demana 9 mesos de presó, pena mínima que no implica l’entrada a un centre penitenciari. El delicte de resistència a l’autoritat (art. 556.1 del Codi Penal) és castigat fins a un any de presó. Un tribunal de la secció tercera de l’Audiència de Barcelona serà l’encarregat de jutjar l’aristòcrata que va irrompre a la manifestació de Sant Jaume el 2017.

Segons l’escrit de la fiscalia, Álvaro de Marichalar es trobava davant del Palau de la Generalitat enarborant una bandera espanyola enmig d’un grup nombrós de persones que es manifestaven a favor de la independència de Catalunya: “Alguns manifestants exaltats el van començar a increpar”, i per això un subinspector dels Mossos, que estava al comandament del grup d’agents, va donar l’ordre que s’acompanyés l’acusat dins de l’edifici de la Generalitat, “davant el risc que corria”. Però l’acusat, “amb ànim de trencar el principi d’autoritat dels agents dels Mossos”, es va negar a fer-los cas, i el van haver d’”arrossegar” fins a l’interior del Palau i retenir-lo.

Però la cosa no va acabar aquí. Marichalar es va negar diversos cops a quedar-se allà i “es va encarar amb els agents” dels Mossos. Va forcejar amb els agents i es va fer un cop al cap. Molt nerviós, el van haver de reduir de bocaterrosa i posar-li les manilles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa