Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Albert Reyes, l’infermer que s’enfrontarà a Colau a les primàries de BComú

Les primàries de BComú per triar alcaldable tindran finalment dos candidats: l’alcaldessa de Barcelona i coordinadora general de Catalunya en Comú, Ada Colau, i el jove infermer sabadellenc Albert Reyes. El partit ha anunciat aquest dimecres l’existència de dues candidatures en la cursa per encapçalar la llista electoral de la confluència, que s’ha reorganitzat internament durant el mandat per dotar-se d’una estructura més forta i ‘de partit’ i esmorteïr les quotes per a cadascuna de les organitzacions constituents.

Reyes, segons explica ell mateix a la candidatura, es presenta amb voluntat de confeccionar un equip de govern propi i d’acatar el codi ètic de la formació, que limita el nombre de mandats i el salari dels càrrecs polítics. El contrincant de Colau és llicenciat en Comunicació Audiovisual però s’ha dedicat a la infermeria al Parc Taulí, a gestionar les xarxes socials d’una empresa i actualment a supervisar altres infermers al Centre Integral de Salut Cotxeres. De perfil sindicalista, ha estat membre de diversos comitès d’empresa i els darrers anys ha ampliat estudis a distància. Entre les seves prioritats destaca “millorar la sanitat catalana i enfortir la democràcia, la participació, la transparència, els drets socials, la defensa del bé comú i la lluita contra la desigualtat i la corrupció”.

Per la seva banda, Ada Colau fa valdre la posició de poder i esmenta fins a tres cops que és “alcaldessa” en la seva presentació com a candidata. Fins i tot utilitza la seva fotografia institucional, que contrasta amb la senzilla fotografia de carnet que usa el seu rival. “Vaig créixer al barri del Guinardó i actualment visc de lloguer amb la meva família al barri de la Sagrada Família, al mateix pis que abans d’assumir el càrrec d’alcaldessa”. “Em torno a presentar com a cap de llista amb la voluntat de consolidar el canvi de rumb que vam engegar col·lectivament al 2015”, defensa. 

Segons ha pogut saber el Tot Barcelona, Reyes seria simpatitzant de BComú però no ‘activista’, que és la denominació que usa el partit per definir als seus militants. En tractar-se d’unes primàries obertes, no era necessari formar part del nucli actiu de l’organització. Ara s’obre un període d’al·legacions tècniques i dilluns es confirmaran les candidatures definitives. Caldrà aleshores que Colau i Reyes participin en 8 trobades amb les bases durant els mesos de desembre i gener per explicar el seus respectius projectes i rebre suggeriments. La prova de foc serà la recollida de suports: hauran de presentar un equip d’entre 5 i 30 persones i aconseguir l’aval d’almenys dos dels espais de participació de BComú. Un dels dos avals haurà de ser obligatòriament d’una assemblea de barri/districte o d’una sectorial temàtica. El grup municipal pot emetre un aval, mentre que la Direcció Executiva no. Si els dos candidats superen la recollida, el cens d’activistes –unes 1.500 persones actualment– podran votar en urna presencial del 15 al 17 de març qui prefereixen que sigui l’alcaldable.

Més notícies

Colau es presenta a la reelecció per un Bcomú que deixa enrere la confluència

Notícia: Colau es presenta a la reelecció per un Bcomú que deixa enrere la confluència
Comparteix
Ha presentat la seva candidatura a encapçalar la primera llista electoral de la formació que prescindirà de quotes per als partits constituents
Notícia: Colau es presenta a la reelecció per un Bcomú que deixa enrere la confluència - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anna Cano a desembre 06, 2018 | 09:03
    Anna Cano desembre 06, 2018 | 09:03
    la Colau, quina trepa!!

Nou comentari

Comparteix