L’Ajuntament requalifica la plaça dels Àngels per ‘alliberar’ la Misericòrdia

Aprovat el primer tràmit urbanístic per posar fi al conflicte de l'ambulatori del Raval i l'ampliació del MACBA

L’Ajuntament ha aprovat inicialment la requalificació de la plaça dels Àngels, la primera passa d’una complexa tramitació urbanística que ha de posar fi al conflicte del passat mandat per l’ambulatori del Raval i l’ampliació del MACBA. La tramitació s’ha aprovat amb el vot a favor de tots els partits menys el PP, que s’ha abstingut.

El govern municipal transformarà en sòl d’equipaments una part de la plaça –al costat del Convent dels Àngels, que ara té qualificació de zona verda– perquè el museu pugui construir-hi el seu anhelat annex. Aquest edifici de nova construcció no podrà ser més alt que els edificis històrics del voltant i haurà de deixar veure a través seu l’absis de la capella del Convent dels Àngels. “A la comissió de govern de la setmana passada es va aprovar el conveni amb el MACBA, que es firmarà de forma imminent”, ha detallat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, en una atenció als mitjans.

[r:1]

Segons el consistori, el MACBA renunciarà “en el termini màxim de tres mesos” a la Capella de la Misericòrdia, que té concedida des del mandat de Xavier Trias. Alliberada de compromisos legals, l’Ajuntament podrà tramitar i aprovar el solar de la capella perquè sigui apte per a usos sanitaris. Abans de final d’any el cedirà a la conselleria de Salut de la Generalitat per tal que les obres de construcció de l’ambulatori puguin començar el més aviat possible, com demanen els veïns. L’estrena podria arribar en 2-3 anys, a finals de mandat.

Més informació

Nou comentari