Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament promet enllestir en 6 mesos el pla de retirada de l’amiant dels equipaments públics
  • CA

El govern municipal s’ha compromès a tenir enllestit d’aquí 6 mesos el pla de retirada de l’amiant en equipaments públics de Barcelona. El passat mandat s’havia anunciat una diagnosi de la presència d’aquest material perillós per la salut per l’actual tardor, però l’elaboració del cens s’ha retardat per l’abast de la cerca. Els set grups polítics del consistori han votat a favor a la comissió de Drets Socials d’una proposició presentada per ERC i pactada prèviament amb el govern municipal, que detalla que abans de l’estiu l’Ajuntament de Barcelona haurà presentat un pla amb calendari per substituir el fibrociment.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat que “una part molt important del cens ja està feta i ara s’està fent la comprovació in situ” de les dades. L’àrea de Medi Ambient elaborarà el pla, que supervisarà Salut Pública per garantir que la retirada es faci amb totes les garanties. Els elements de fibrociment es renovaran de forma “progressiva” i “en primera instància” només als equipaments públics. 

Tarafa ha respost al PP, que demanava incloure també els espais privats al diagnòstic, que no seran “deixats de banda” però que s’abordarà més tard perquè té “més complexitat” pactar cada retirada amb el privat afectat. A més, Tarafa ha demanat complicitat als governs català i espanyol per dotar de pressupost i “acompanyar els plans municipals” sobre l’amiant, donat que aquest material va viure un gran boom d’ús als anys 80 i 90 arreu de l’Estat i els ajuntaments no poden afrontar sols la dificultat de retirar-lo.

Montserrat Benedí (ERC) ha agraït al govern que acceptés pactar la demanda de calendari però ha recordat que ja va incomplir els terminis el passat mandat. En la mateixa línia Marilén Barceló (Cs) ha demanat que el govern “agafi un compromís real” amb aquests 6 mesos de marge i ha recordat que el seu grup ja va presentar proposicions sobre la retirada d’amiant el passat mandat que estan pendents de compliment. “Els demanem que siguin més proactius a l’hora d’explicar els terminis i calendaris perquè els veïns estiguin més tranquils”, ha afegit Francina Vila (JxCat).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa