Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament vol finançar una instal·lació fotovoltaica amb inversions ciutadanes
  • CA

L’Ajuntament demana inversors per tirar endavant una instal·lació fotovoltaica al Centre Cívic Convent Sant Agustí. A través d’Ecrowd!, una plataforma de crowdlending, el consistori fa una crida a la ciutadania perquè inverteixi en la construcció de plaques fotovoltaiques al terrat de l’equipament municipal. L’aportació hauria d’arribar a 105.000 euros, que permetrien fer una instal·lació amb una potència de 32kWp, que generaria anualment l’equivalent al consum de 17 llars.

El consistori ha començat la campanya mitjançant l’empresa pública Tersa i ho ha fet en forma de crowdlending. Aquest tipus de micromecenatge funciona com una inversió: els ciutadans fan un préstec i el recuperen “progressivament amb interessos”, segons detalla l’Ajuntament. D’aconseguir construir la instal·lació, s’estalviaran 14.700 quilos de CO2eq d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. 

Les inversions es poden fer a partir d’avui fins al 22 de juny. Les condicions del préstec estableixen que es retorna en quotes semestrals al llarg d’un màxim de cinc anys amb un 0,95% d’interessos. La inversió mínima és de 50 euros i la màxima de 3.000. La campanya del consistori forma part del Programa d’impuls a la generació solar de Barcelona, amb què l’Ajuntament vol implicar la ciutadania en la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la ciutat. ​

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa