Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament denega ajudes a unes 4.000 famílies per a casals per “manca de recursos”
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha denegat gairebé 4.000 ajudes a famílies per a activitats d’estiu per “manca de recursos”, segons han denunciat nombroses entitats i famílies i ha confirmat el consistori. Una entitat que organitza casals d’estiu a Sant Martí ha assegurat al TOT Barcelona que de les 300 sol·licituds que van rebre de famílies amb pocs recursos, unes 70 han estat denegades per falta de fons.

La presidenta de l’AMPA de l’Escola Mediterrània, Cecília López, ha explicat a aquest diari que de les 60 sol·licituds que s’han fet, 10 s’han rebutjat per manca de pressupost. Es tracta d’un centre de la Barceloneta que fa mans i mànigues per organitzar el casal d’estiu i sense aquestes famílies es veuran obligats a prescindir almenys d’un monitor.

“Les famílies de l’escola venen de contextos complicats i sense aquestes ajudes no podran portar els seus fills al casal”, ha lamentat. La situació s’ha reproduït a molts altres centres del barri, segons López. A principi de curs ja havien tingut algun problema amb les ajudes per a activitats extraescolars, però en tractar-se d’un únic cas no li van donar més importància. 

Fonts municipals han confirmat que s’han denegat sol·licituds per falta de pressupost, però han remarcat que es tracta de “resultats provisionals” i que totes les famílies tenen dret a reclamar. El consistori havia pressupostat 3,2 milions d’euros (un 167% més que el 2014) i a les bases d’aquest any s’han prioritzat les famílies “amb menys recursos”.

Segons les dades facilitades pel consistori, el 100% de les famílies que complien els requisits de renda han obtingut una subvenció del 90% i en total se’n beneficiaran 13.824 infants. Les gairebé 4.000 sol·licituds denegades corresponen a famílies amb una renda superior als 6.000 euros –màxim establert per demanar el 90% de l’ajuda– i que demanaven ajuts del 30% i el 60%.

Els resultats definitius, el 21 de juny

Les mateixes fonts asseguren que quan s’hagin resolt les al·legacions, si hi ha “dotació pressupostària”, també s’atorgaran els ajuts del 30% i el 60%. Cada any el pressupost assignat pels ajuts per a activitats d’estiu s’ha acabat incrementant, recorden. El 2018 es van finançar més de 20.000 beques amb un cost de 3,76 milions, 300.000 euros més del que s’havia pressupostat, per donar cobertura a totes les ajudes que complien els requisits. Per aquest curs encara no se sap si s’ampliarà la partida.

El resultat provisional dels ajuts econòmics, que es va resoldre el 30 de maig, ha provocat gran malestar entre moltes famílies, que sense aquestes beques no es poden permetre portar els seus fills a activitats d’estiu com casals o tallers artístics. També s’ha creat certa alarma entre les entitats, que veuen perillar algunes de les seves activitats si no tenen prou famílies inscrites.

Les famílies disposen ara de 10 dies hàbils per reclamar –la data límit és el 18 de juny– i la llista definitiva es publicarà el pròxim 21 de juny. “Sense pressupost les al·legacions no tenen gaire recorregut”, afegeix l’AMPA de l’Escola Mediterrània. “Quan truques al telèfon de reclamacions simplement et diuen que al·leguis, però que no hi ha pressupost”.

Més notícies
Colau rectifica i amplia les ajudes per als casals d’estiu
Notícia: Colau rectifica i amplia les ajudes per als casals d’estiu
Comparteix
L'Ajuntament incrementa 500.000 euros el pressupost i cobrirà totes les famílies que compleixin els requisits

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Aprofitats hipócrites..... a juny 04, 2019 | 21:16
    Aprofitats hipócrites..... juny 04, 2019 | 21:16
    Aquests mateixos que ara deneguen, no son els que criticaven a la Generalitat per las retallades, i no volien admetre que era per culpa del govern central?..a veure com ho expliquen ara a la gent.....
  2. Icona del comentari de: xup a juny 04, 2019 | 21:56
    xup juny 04, 2019 | 21:56
    homeeeee, que esperaveu de la Fada, s,ha gastat tots els diners amb comprar vots, nois a vosaltres no os ha tocat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa