Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament demanarà que no es torni a autoritzar la ‘Papanoelada Motera’
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona demanarà a la Generalitat que no autoritzi l’any vinent la Papanoelada motera que s’ha celebrat aquest diumenge pels carrers de la ciutat. Ho ha avançat aquest vespre el regidor Eloi Badia (BComú), en una piulada crítica amb l’activitat. 

Es tracta d’una ruta per diferents barris de la ciutat —sobretot l’Eixample— d’un grup de motoristes vestits de Pare Noel, que genera queixes dels veïns per soroll i contaminació. L’organitza Unlimited Urban Bike’s i cada participant aporta una joguina per a la campanya nadalenca de la Creu Roja. Després de tres anys, enguany l’entitat s’ha desvinculat de l’activitat per coherència amb la lluita contra la contaminació. Finalment les joguines seran entregades a l’Associació de dones de Sant Josep de l’Hospitalet.

Segons Badia, el consistori no els va donar llicència i la Guàrdia Urbana va fer “un informe negatiu” perquè no es permetés. “Es pot ser solidari sense fer soroll i sense contaminar”, avisa el regidor.

També s’ha queixat de l’activitat l’exregidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner. “És una demostració aberrant del poder dels moteros i un menyspreu cap als problemes que genera la contaminació”, ha dit l’arquitecte, que proposa que es faci si de cas en bicicleta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa