Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament demana al Govern un pla d’actuació “urgent” a les residències de gent gran
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona demana a la Generalitat que activi de manera “immediata” un pla d’actuació i intervenció “urgent” a les residències de gent gran públiques i privades que hi ha a la ciutat. Segons el consistori, els esforços actuals del departament de Treball, Afers Socials i Famílies són ara “insuficients” i per això ofereix “tots els serveis municipals disponibles” per reforçar-los. L’ajuntament creu que l’actuació amb un pla integral és “imprescindible” i recorda al Govern que activi recursos en un àmbit que és de la seva competència. Per ara, no consta cap cas positiu per covid-19 entre les persones usuàries de les quatre residències municipals.

Segons informa el consistori en una nota de premsa, l’actual situació de les residències de la ciutat ha portat a algunes d’elles a sol·licitar directament l’ajuda de la Unitat Militar d’Emergències (UME), després de no rebre resposta per part de la Generalitat.

A més, el consistori assegura estar rebent nombroses comunicacions “que constaten una situació d’abandonament per part del departament de Treball, Afers Socials i Famílies”. De fet, apunta que fins i tot algunes famílies s’han posat en contacte amb l’ajuntament per traslladar la seva “gran preocupació” per les persones residents que hi viuen i pel personal assistencial que hi treballa.

De la mateixa manera que Barcelona ha ofert pavellons municipals per donar suport als principals hospitals de la ciutat, ofereix a la Generalitat “tots els serveis municipals disponibles” per afrontar la situació a les residències. Concretament, des del consistori creuen que requereix “més múscul personal i material” per atendre els avis “adequadament” en el context d’emergència.

A Barcelona hi ha actualment 255 residències per a persones grans. D’aquestes, 15 són titularitat de la Generalitat i 4 municipals, tot i que la seva gran majoria compta amb places concertades per l’administració pública catalana.

En el cas de les quatre residències que són titularitat municipal, l’ajuntament assenyala que ja hi ha desplegat “des de fa dies” plans de contingència específics per poder atendre en bones condicions les situacions que es puguin produir. “Se’n fa un seguiment diari i, a data d’avui, s’ha pogut comprovar que no existeix cap cas positiu per covid-19 entre les persones usuàries d’aquests equipaments”, remarquen.

A banda d’aquests quatre equipaments, l’Ajuntament de Barcelona també ha organitzat un equip específic i, des dels 10 districtes de la ciutat, es truca diàriament a les residències per conèixer la seva situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa