Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament cancel·la dos festivals i un consell de districte per les protestes
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona fa equilibris d’agenda davant la previsió de protestes els propers dies i la vaga general convocada per aquest divendres. Dos festivals municipals previstos per aquest cap de setmana han caigut del calendari per la possibilitat que hi interfereixin els actes de rebuig a la sentència que convoquen diversos col·lectius a la ciutat.

La primera cancel·lació es va conèixer ahir, en saber-se que l’Institut Municipal de Mercats ha anul·lat l’edició d’enguany de la fira Mercat de Mercats. “Davant les recomanacions del Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament, i atenent les seves indicacions, es cancel·la l’edició i es començarà a desmuntar-ne les instal·lacions”, expliquen fonts municipals. 

La fira gastronòmica i del producte ja s’havia començat a muntar a l’avinguda de la Catedral i s’havia de celebrar de divendres a diumenge. Complia 10 anys aquesta edició i havia d’incloure xerrades, ponències i showcookings a càrrec de paradistes dels mercats municipals i altres professionals del sector gastronòmic.

[r:1]

D’altra banda, l’Institut de Cultura de Barcelona ha donat a conèixer aquest dijous que ajorna la Festa de Memòria Viva prevista pel dissabte 19 a la plaça Comercial, davant d’El Born CCM, arran del “context social i polític que viu la ciutat de Barcelona, juntament amb la resta de Catalunya”. “S’ha considerat que la festa de les comunitats de memòria ha de tenir lloc en un moment que permeti que els diferents col·lectius veïnals, agents culturals i comunitats de memòria de la ciutat es puguin expressar i gaudir de l’espai públic en un context més propici”, indica en un comunicat l’institut municipal.  

També s’ha ajornat el plenari del Consell del Districte de les Corts, que s’havia de celebrar aquest dijous. La nova data del plenari és 24 d’octubre a partir de les 18:30 hores. A més aquesta tarda l’Institut Ramon Llull ha anunciat que l’acte sobre literatura catalana programat a la Fira de Frankfurt queda cancel·lat. Hi havien d’assistir la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i el tinent d’alcaldia Joan Subirats.

De forma indirecta, TMB també cancel·la un servei especial que tenia previst per aquest divendres: la cantant Aitana ha ajornat el concert que havia de fer al Palau Sant Jordi i el farà el 3 de novembre. En conseqüència aquest divendres ja no faran falta els busos llançadora previstos des de la plaça Espanya ni el reforç planificat de la línia 150.

Més notícies
Serveis mínims del 50% al metro per a la vaga general de divendres
Notícia: Serveis mínims del 50% al metro per a la vaga general de divendres
Comparteix
Rodalies operarà al 33% de la capacitat al llarg del dia i FGC al 50%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa