Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament exigirà a l’Estat que el banc dolent entregui els pisos buits

L’Ajuntament de Barcelona exigirà a l’Estat que transfereixi els més de 1.000 immobles que la Societat de Gestió d’Actius procedents de la reestructuració bancària, la Sareb, té a la ciutat per incorporar-los al parc públic. Així s’hi ha compromès la regidora d’Habitatge, Lucia Martín, que ha acceptat un prec d’ERC presentat a la Comissió de Drets Socials que insta al govern municipal a actuar en aquesta línia. “Totalment d’acord en la necessitat d’exigir al govern de l’Estat el retorn social del rescat bancari i la incorporació dels habitatges de la Sareb al parc públic de la ciutat”, ha expressat Martín, que ha lamentat que el Ministeri d’Economia, de qui depèn la gestió del conegut també com a banc dolent, no ha fet per ara cap moviment en aquest sentit.

L’objectiu proposat pel grup d’ERC és mobilitzar aquests actius del banc dolent perquè passin a engreixar el parc públic d’habitatge i dedicar-los a pal·liar la situació d’emergència habitacional, com ara acabar amb la llista d’espera de més de 600 unitats familiars de la mesa d’emergència. “Atès que el govern municipal i el de l’estat tenen idèntic color polític, i ara tenen el control de la Sareb, demanem que vostès acordin amb els seus col·legues de l’Estat la cessió a Barcelona de la titularitat dels 1.000 habitatges que la Sareb per poder-los gestionar a conveniència i fer les polítiques socials que calguin”, ha afirmat la regidora republicana Eva Baró.

El prec també planteja que l’Estat traspassi la titularitat dels prop de 4.000 immobles de la Sareb situats a l’àrea metropolitana de Barcelona als municipis on estan situats. El líder del grup municipal, Ernest Maragall, ja va avançar la petició d’ERC dissabte passat i va assenyalar que aquests pisos ara mateix es troben bloquejats per debats fiscals “absurds”.

La demanda dels republicans es dona després de conèixer que recentment el Congrés de Diputats ha convalidat el decret que permet a l’Estat, a través del FROB, tenir una participació superior al 50% dins la Sareb. Per tant, l’Estat ara disposa de la majoria i el control dins l’anomenat banc dolent que es va crear just després del rescat financer derivat de la crisi econòmica del 2008.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a febrer 15, 2022 | 17:49
    ton c. febrer 15, 2022 | 17:49
    que diu que exigirà que?, ves que no et tornin a enviar els piolins. No foteu tant riure home que ens fa mal la panxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa