Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament assoleix la paritat en els càrrecs executius per primera vegada

L’estructura gerencial de l’Ajuntament ha assolit per primera vegada en la història la plena paritat, i estarà conformada per 38 persones –19 dones i 19 homes–. Segons fonts municipals, un dels objectius d’aquest mandat és complir amb els criteris de paritat, per la qual es vetllarà encara que hi hagi canvis en l’estructura al llarg del mandat.

En aquest sentit, es “vetllarà en tot moment perquè hi hagi una presència equilibrada de dones i homes, sense que cap dels dos tingui una proporció inferior al 40% ni superior al 60%”. Les mateixes fonts han destacat que la Gerència Municipal la dirigeix ​​Sara Berbel, i han recordat que en l’anterior mandat l’estructura comptava amb 36 persones –24 homes (67%) i 12 dones (33%)–.

Berbel ha marcat com a objectiu impulsar una administració emprenedora amb una governança basada en valors com la igualtat d’oportunitats, l’ètica, la transparència, la sostenibilitat, la diversitat, la innovació, la cooperació i la responsabilitat, entre d’altres.

La Gerència també ha establert quatre eixos estratègics clau: la gestió de recursos; persones, igualtat i cures; coneixement, i proximitat i territori. Així mateix, la Gerència de Recursos Humans passarà a dir-se Gerència de persones i Desenvolupament Organitzatiu, el que implica “un nou enfocament per a la transformació de la cultura organitzativa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa