Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Agressió feixista a un independentista a la plaça Tetuan
  • CA

Avui un jove de 22 anys ha estat agredit a la plaça Tetuan. Així ho ha confirmat el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha realitzat una atenció a les 18:49h. La víctima tenia contusions i ha demanat l’alta in situ. El motiu de l’agressió, però, sembla que ha estat la seva inclinació política: independentista.

El succés s’ha viralitzat arran d’un missatge del compte Anonymous Catalonia, que alertava d’una pallissa en grup contra un noi a la plaça Tetuan. Minuts abans, diversos comptes de Twitter sense aparent connexió entre ells havien alertat del mateix. Un grup de joves, amb bandera d’Espanya havien agredit un altre noi.

En conversa amb el TOT Barcelona, Daniel Valdivia ha detallat el que ha vist. Venia caminant de la feina i, pel camí, ja hava vist un grup de joves que cridaven “Espanya” mentre passejaven per davant de les furgonetes de Mossos que protegien la conselleria de l’Interior aquest vespre. També ha vist com duien una bandera espanyola a les mans. “L’he identificat clarament”, explica. Més tard, quan ha seguit el seu camí i ha entrat a la plaça Tetuan, s’ha trobat “que el grup estava apallissant un jove a terra”, relata Valdivia al TOT Barcelona. Ràpidament, els joves “han marxat dispersats per passeig de Sant Joan cap a dalt”, concreta. Llavors, un grup s’ha apropat a prestar auxili al ferit i en menys d’un minut ha aparegut una ambulància a fer l’atenció mèdica.

Sobre la motivació, Valdivia ha intentat esbrinar-la parlant amb els companys de l’agredit que havien vist l’origen de la batussa. “M’han dit que ha estat sense cap provocació, de cop i volta”, assegura. A més, segons el testimoni, la víctima no duia simbologia independentista “però sí que, mirant-ho des de la perspectiva dels agressors, podien pensar que tenia l’aparença de ser molt d’esquerres”.

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa