Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acord de millora per la gestió d’emergències al Port de Barcelona

El Port de Barcelona, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya (CAT112) han signat un acord de col·laboració per a la connexió telemàtica de les trucades d’emergència de la Policia Portuària del Port de Barcelona que arriben al telèfon d’emergències 112 de Catalunya i que fins ara es traspassaven al cos policial portuari per veu via telefònica. En la pràctica, això es traduirà en un coneixement immediat de les incidències i emergències que els afecten o tenen lloc a les instal·lacions del port i que arriben al sistema català d’emergències via telèfon d’emergències 112 de Catalunya.

“Aquest conveni permetrà donar un millor servei a la ciutadania”, ha assegurat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. L’objectiu és “oferir una resposta més ràpida i coordinada a les trucades que alertin d’emergències que tinguin lloc en les instal·lacions del Port de Barcelona“, ha dit Elena. “És un deure que tenim com a servidores i servidors públics i una millora per garantir la seguretat de la població”, ha afegit. Així, a partir d’ara el que es farà és integrar les trucades de la Policia Portuària al 112 de Catalunya, rebre, filtrar i tipificar les peticions d’assistència urgent de la ciutadania a través del telèfon d’emergències i derivar a la Policia Portuària de Barcelona aquelles que siguin del seu àmbit.

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha destacat que l’acord “reforça la cooperació entre administracions i facilita el benestar dels nostres ciutadans i ciutadanes” i ha assenyalat que l’ens treballa “per establir també un conveni amb la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments i ampliar aquesta col·laboració als Bombers de la Generalitat, competents en la zona del Port que pertany al municipi del Prat del Llobregat”. El Port de Barcelona també forma part de la Xarxa Pública de Comunicacions de Catalunya pels serveis de seguretat i emergència, la xarxa Rescat, i té acords de col·laboració i coordinació amb el Cos de Mossos d’Esquadra i amb els Bombers de Barcelona.

1.319 trucades al 112 el 2021

Durant l’any 2021, des del telèfon d’emergències 112 es van comunicar a la Policia Portuària de Barcelona un total de 1.319 incidents, equivalent a gairebé 4 incidents diaris. Aquests incidents que tenen lloc a les instal·lacions gestionades pel Port de Barcelona són de molt diversa índole: seguretat, trànsit, assistència sanitària urgent, etcètera. L’acord d’aquest dijous té una durada de quatre anys, prorrogables per quatre anys més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa