Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
2.100 euros de multa per pintar la declaració d’independència a Gràcia
  • CA

La Guàrdia Urbana va multar set persones a principis d’octubre per pintar un mural a la plaça del Poble Romaní de Gràcia amb un fragment de la Declaració d’Independència que aprovar el Parlament de Catalunya el 27 d’octubre del 2017, segons ha denunciat l’ANC. Tot va començar el 4 d’octubre, quan un grup de 30 persones va respondre a una crida feta a la Vila de Gràcia per reivindicar la DUI.

Després de l’acció, la Guàrdia Urbana va multar set persones amb un total de 2.100 euros, és a dir, 300 euros per cap. “Les multes són per fer un grafiti”, critiquen des d’Acció Siracusa, la plataforma impulsora de la intervenció. “Altre cop ens trobem amb la subtil diferència entre pintada, grafiti i mural que no acabem d’entendre”. De fet, el mural encara es pot veure, segons reivindiquen.

A l’hora de reprimir sempre trobareu alguna llei que us ho impedirà d’una manera o altra”, denuncien des d’Acció Siracusa. “Tampoc ens posarem llepafils amb això: defensem la desobediència com una forma legítima de lluitar contra les lleis injustes i les normes repressores”, una actitud que havien abanderat “alguns dels que ara manen a l’Ajuntament”, lamenten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa