Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
De Sarrià al Poblenou i de la Zona Franca a Nou Barris
  • CA

Ens presentem com “el diari de la capital” –amb la reivindicació nacional que implica– però som, sobretot, el diari de la ciutat, transversal i atent als problemes diaris de tots els barris i ciutadans. Aquesta és la voluntat del TOT Barcelona, així hem treballat el primer any i així ho continuarem fent. Per això no és casualitat que un dels districtes dels quals parlem més i tenim més lectors –és on tenim el Facebook territorial amb més seguidors– sigui Nou Barris, una àrea de gent treballadora i implicada socialment que té coses a dir i problemes a denunciar. I per això entrevistem avui Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde, amb un punt de vista nacional diferent del que expressa la nostra línia editorial però amb un gran coneixement de la ciutat i de l’Ajuntament i amb una posició rellevant en la política municipal, després de la gran remuntada electoral que va fer en les eleccions municipals del mes de maig.

Les mateixes raons –volem escoltar totes les veus perquè totes representen una part de la ciutat i dels nostres lectors– ens han portat a entrevistar tots els líders polítics municipals, des de Josep Bou fins a la candidata de la CUP, Anna Saliente, passant per Manuel Valls, Celestino Corbacho, Jaume Collboni, Jordi Graupera –quan era candidat–, Joaquim Forn –tot i ser a la presó–, Elsa Artadi i Ernest Maragall, del qual vam defensar que li pertocava ser alcalde com a candidat més votat i amb qui parlem sovint com a cap de l’oposició. L’única que no ha volgut respondre les nostres preguntes és, paradoxalment, la màxima responsable de les decisions que es prenen sobre la ciutat, l’alcaldessa Ada Colau, tot i que li hem demanat amb insistència des del principi. 

De tota manera, i sense que impliqui cap menysteniment per l’activitat institucional, per a nosaltres és encara més important el carrer, la gent, les entitats, les associacions de veïns, les mobilitzacions reivindicatives, que expliquem sempre perquè ens sembla necessari entendre-les per saber què passa al món i al nostre entorn més immediat, que és la funció del TOT Barcelona. És la raó per la qual ens hem passat milers d’hores al carrer, en desnonaments, en les protestes per la sentència de l’1-O, en les concentracions veïnals contra els problemes de seguretat, patrullant amb la policia per veure amb què es troba cada dia, parlant amb les persones que dormen al carrer i intentant acostar-nos una mica a la situació dels menors estrangers sense referents familiars, sense estigmatitzar-los i sense edulcorar-los.

Amb encerts i errors, això és el que continuarem fent, amb veu crítica però sempre amb tot el rigor possible, amb exigència però amb responsabilitat. Ja sou més de 300.000 els lectors que ens seguiu, segons les últimes dades auditades per OJD, les de l’octubre. I si fem les coses bé, segur que cada dia en seran més.         

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa