Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Legionarios de Sant Andreu acabaran sent desnonats?
  • CA

La Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona continua fent ús del local i dels terrenys que el Consorci de la Zona Franca els va cedir gratuïtament el 2013. Des del primer moment, han tingut el rebuig veïnal, i progressivament, l’Ajuntament ha reclamat al CZF que fes fora aquesta associació d’exmilitars d’ideologia franquista. Però no va ser fins l’abril del 2021 que el consistori va arrencar el compromís per escrit del Consorci per tirar endavant una demanda judicial si els Legionarios no marxaven voluntàriament.

Fa 35 dies que l’associació va rebutjar una indemnització de 12.500 euros, i aleshores el Consorci, en compliment del pacte amb l’Ajuntament a la Junta de Compensació de les antigues Casernes de Sant Andreu, es comprometia a posar en marxa sense dilacions la via judicial. No ho ha fet encara, i assegura que el seu departament jurídic està estudiant la documentació. L’Ajuntament l’apressa a fer-ho i els veïns desconfien i creuen que va ser només una operació de màrqueting.

Per què el Consorci encara no ha fet un pas que fa anys que hauria d’haver fet, tot i haver-s’hi compromès? Penseu que els Legionarios no marxaran mai de Sant Andreu o per contra, confieu que s’acceleri el procés judicial? A tocar del local dels Legionarios, hi ha també els últims inquilins de les casernes, sobre els quals també pesa una amenaça de desnonament. Són molts els veïns que volen que els Legionarios marxin, i molts critiquen sobretot que estiguin fent ús d’uns terrenys públics sense pagar ni un euro i duent a terme activitats d’ideologia franquista.

En qualssevol cas, el futur d’aquesta associació al barri de Sant Andreu no pot ser molt prometedor. La pressió és cada vegada més forta per part de veïnat i Ajuntament. La pilota és al terrat del CZF.

Strawpoll Maker

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa