El món econòmic és, segurament, un dels entorns professionals més masculinitzats encara. Per això al Tot Barcelona hem volgut fer aquesta setmana, la del 8 de març, una sèrie de quatre entrevistes amb dones que tenen alts càrrecs en aquest sector a la ciutat, ja sigui en l’empresa privada o en l’esfera pública. Tot i que encara són poques i que el percentatge de dones que arriba a posicions directives és baix respecte del nombre de dones que hi ha en el món laboral, cada dia n’hi ha més, i no se les veu prou. Per això volem fer-les visibles.

Aquest diari està comandat per una directora, jo mateixa, i una subdirectora, Meritxell M. Pauné. Totes dues entenem que posar en valor el paper de les dones és una tasca que s’ha de fer cada dia i no només un cop l’any. Però si aquesta setmana tenim l’oportunitat de posar l’accent sobre aquesta qüestió no desaprofitarem l’oportunitat.

Ja han quedat enrere els prejudicis i les prevencions contra les quotes, que l’únic que fan és intentar anivellar una mica una situació que, de partida, és desigual. Perquè la inèrcia dona el protagonisme als homes i, si no es trenca a la força, això no canviarà mai. Si no fem visibles les dones amb poder les nenes i les noies no tindran mai en el seu imaginari que poden ambicionar aquests llocs de responsabilitat.

Les nostres quatre entrevistades –amb les quals també parlem de les seves responsabilitats professionals– tenen molt clares les seves reivindicacions i que no volen que les noves generacions es trobin amb els mateixos entrebancs que han tingut elles. Comencem avui amb l’entrevista a Anna Gener, presidenta de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman. Després vindran Marta Labata, directora general de l’empresa municipal B:SM; Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona; i Mònica Roca, vicepresidenta –i futura presidenta, en la segona part del mandat– de la Cambra de Comerç de Barcelona. Quatre dones de les que han obert un camí que cada dia ha de ser més ample.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa