Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Interior ha d’autoritzar de nou el tall de la Meridiana?
  • CA

Insubmisos, rebels i resistents. Així se’ls pot anomenar als manifestants que han desobeït el Govern i aquest cap de setmana, tant dissabte com diumenge, han tallat l’avinguda Meridiana de Barcelona. No ho poden fer, legalment, esclar. Malgrat tot, ho han continuat fent. I fins i tot s’hi ha sumat la segona autoritat del país, la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, que no ha fet cas del seu propi govern, del qual el seu partit forma part, per passejar juntament amb la resta de manifestants per aquesta artèria de la ciutat, com a senyal de protesta per la sentència sobre els fets de l’1-O de 2017.

Dissabte es va complir el tall número 667. El diumenge, la 668. Nit rere nit, sense parar, tallant l’avinguda Meridiana. Alguns cops han acudit centenars de manifestants, d’altres només desenes. Fins i tot, alguns cops s’han ajuntat grups en suport de la protesta amb concentracions de persones que demanaven acabar ja amb aquesta alteració de la mobilitat barcelonina. Aleshores sí que han actuat els Mossos d’Esquadra, a diferència del que ha passat aquest cap de setmana, malgrat el número u de la policia, el republicà Joan Ignasi Elena, els havia deixat ben clar que els talls no eren permesos i, per tant, il·legals.

De fet, aquest cap de setmana la policia catalana ha advertit als manifestants, abans de procedir a l’acció, que si duien a terme la seva voluntat de tallar aquesta via principal de la ciutat podien incórrer en sancions. No obstant això, a hores d’ara no consten persones multades per tallar la Meridiana.

Diumenge els meridians es van relaxar i es van formar les habituals tertúlies en rotllana, amb música i parlaments de fons. Una dona va poder seure a la cadira que duia i un ampli grup fins i tot va ballar sardanes.

Poll Maker

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa