Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tens un contracte de treball indefinit?
  • CA

L’aturada general de l’activitat econòmica i social arran de la pandèmia el març del 2020 va tenir un impacte demolidor en les xifres d’ocupació a la ciutat. Progressivament, s’ha anat recuperant l’activitat i també molts dels llocs de treball que s’havien vist afectats per un ERTO o directament havien desaparegut. I les dades que s’acaben de publicar apunten una taxa de variació interanual dels contractes indefinits al mes de març del 261%. Això significa que s’han més que duplicat els contractes fixos en l’últim any, entre el tercer mes de 2022 i el mateix mes de 2021. O el que és el mateix, 1 de cada 3 nous contractes que s’han signat ha estat indefinit a la ciutat.

En concret, i segons dades de l’Ajuntament, el març de 2022 s’han rubricat 91.199 contractes laborals a la capital catalana. D’aquests, 58.343 han estat temporals i 32.856 fixos. Això significa que el 36% han estat indefinits, una dada que supera en més de 10 punts el segon millor registre de la sèrie històrica, que es va donar el juliol de 2012 (23,6%). D’aquesta forma, s’equilibra el ritme de creació de treball d’abans de la pandèmia, quan al tercer mes de l’any 2019 es van signar 95.000 contractes de treball.

Ara bé,  l’atur ha augmentat lleugerament a Barcelona, en concret un 0,2%, amb un ascens mínim de 123 persones més que sol·liciten prestacions socials per estar sense feina, segons les darreres xifres d’ocupació. En concret, ara hi ha 64.060 persones sense un contracte de feina a la capital catalana.

Per tot plegat avui us preguntem per la vostra situació laboral. Teniu un contracte fix, temporal? Esteu a l’atur o sou autònoms? La pandèmia ha capgirat moltes situacions laborals.

Polls

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa