Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Collboni, els grans incomplidors
  • CA

Divendres passat, durant el plenari municipal de Barcelona, el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni va patir una reprovació que no hauria de passar per alt. Tots els grups de l’oposició van votar a favor d’una resolució presentada per Junts per Catalunya en la qual es demanava una cosa tan senzilla, en una democràcia, com és el fet que els acords aprovats es compleixin. És ben trist que s’hagi de recordar a un govern, en aquest cas de Comuns i PSC, que els acords polítics i les votacions amb majoria s’han de respectar i complir, però el desgavell i el sectarisme que pateix Barcelona ens ha obligat a fer-ho.

Efectivament, Comuns i PSC han incomplert acords presos per majoria al Consell Plenari de la ciutat, han incomplert mesures acordades en comissió i han ignorat moltíssimes preguntes escrites de l’oposició, que haurien de respondre d’acord amb el reglament i incomplert fins i tot la llei de transparència. No estem parlant d’un grapat de preguntes; en tenen més de 100 pendents de resposta, de les quals 14 fa més d’un any que esperen resposta. Comuns i socialistes tampoc no lliuren als grups municipals la documentació que se’ls sol·licita, ni tan sols quan aquesta documentació va associada a acords adoptats.

Els acords que han incompert no són, precisament, retòrics o sense contingut. En podria detallar moltíssims, però en citaré només alguns. Per exemple, es va acordar que els parcs infantils fossin accessibles i inclusius, tant des del punt de vista físic com cognitiu. Han complert? No. Es va acordar la posada en marxa de la Finestreta Única Empresarial (FUE). Han complert? No. Es va acordar la bonificació del 50% de la taxa d’escombraries allà on es faci el porta a porta. Han complert? No. Es va acordar la rehabilitació i restauració urgent de l’Hivernacle de la Ciutadella. Han complert? No. Es va acordar el soterrament dels cables de les façanes dels edificis protegits. Han complert? No. Es va acordar que es fessin informes previs sobre mobilitat i impacte econòmic de les superilles de l’Eixample. Han complert? No. Es va acordar l’ajornament del recàrrec de la taxa turística. Han complert? No. Es van acordar ajuts per pagar l’IBI a les famílies vulnerables. S’ha complert? No.

Podria seguir, però aquest article no s’acabaria mai. Per desgràcia, tot això no és nou ni de fa quatre dies; és el modus operandi habitual del govern municipal més autoritari des del restabliment dels Ajuntaments democràtics. Però nosaltres hem dit prou. El mateix baròmetre municipal indica que la gestió d’Ada Colau i Jaume Collboni és el segon problema de la ciutat, i ho és, precisament, per aquesta manera d’actuar tan sectària i tan partidista, que menysprea l’oposició i, per tant, la majoria de votants de Barcelona. De què serveix fer oposició a Comuns i PSC si incompleixen sistemàticament els acords i les votacions? És simplement antidemocràtic.

Com deia al principi, la resolució va ser aprovada amb els vots de tota l’oposició. Els dos socis de govern, els Comuns i els socialistes, ni tan sols van tenir el valor de votar-hi en contra i van optar per una covard abstenció. Per tant, i en un fet insòlit, els partits del govern ni tan sols van votar per rebutjar una resolució que els assenyala les vergonyes i que els obliga a complir tots els acords adoptats fins ara. I saben per què es van abstenir i ni tan sols van oposar-s’hi? Perquè tampoc tenen cap intenció de complir aquest acord de divendres passat. Així governen Comuns i PSC.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Absetencionsta a desembre 04, 2021 | 13:10
    Absetencionsta desembre 04, 2021 | 13:10
    Els acords i pactes no es compleixen ni a Barcelona ni enlloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa