Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Anar al centre cívic per treure diners
  • CA

Moltes persones em diuen que han vist amb preocupació el tancament progressiu de moltes oficines de bancs al voltant dels seus domicilis, a tots els barris de la ciutat. Efectivament, segons el Banc d’Espanya, tan sols l’any 2020 es van retirar més de 1.000 caixers i van tancar 2.094 oficines a tot l’Estat. Aquest desmantellament de la xarxa bancària està provocant que un fet quotidià com anar al caixer automàtic per treure diners o fer un ingrés resulti cada vegada més complicat. Penso sobretot en la gent gran, que vol i necessita disposar d’efectiu per fer les seves compres quotidianes.

És imprescindible mantenir una xarxa suficient de caixers a tota la ciutat perquè necessitem que els nostres barris comptin amb els millors serveis. Cal lluitar contra la denominada exclusió financera, per això he traslladat a les entitats bancàries la proposta que es puguin instal·lar caixers en edificis públics, especialment on es detecti una mancança considerable d’aquests dispositius. Tenim una potent xarxa d’equipaments municipals com centres cívics o casals de la gent gran, que arriben als 73 barris de Barcelona i ofereixen un entorn accessible i segur que es podria aprofitar per prestar aquest servei amb totes les garanties.

Sóc conscient que s’han incrementat els pagaments electrònics, però no podem negar que encara hi ha moltes persones grans sense accés a les noves tecnologies i que necessiten un caixer automàtic a prop de casa. Aquesta és una altra manifestació de les desigualtats socials que genera la bretxa digital, un problema que afecta a més del 8% dels barcelonins i que estem afrontant amb accions decidides, com l’aposta per la formació tecnològica que oferim des del Cibernàrium de Barcelona Activa.

Anar a la oficina bancària era un acte social per a moltes persones grans, un acte que està essent reemplaçat per un buit. Per això, anar al centre cívic o a un altre equipament que ofereixi un entorn segur i proper per treure diners pot ser una solució útil, fins i tot aconsellable i responsable, per al sector bancari. Però, sobretot, estic convençut que pot ser una solució eficaç per facilitar el dia a dia de molts ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

Jaume Collboni és primer tinent d’alcaldia a Barcelona i cap de files del PSC a l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa