Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
S’ajorna l’entrada en vigor de les multes a la Zona de Baixes Emissions pel coronavirus
  • CA

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Ajuntament de Barcelona i els altres quatre municipis metropolitans implicats –Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs– han decidit ajornar l’entrada en vigor del règim sancionador de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), que estava previst per a l’1 d’abril. El motiu, com en tants altres casos de canvis sobtats darrerament, és el coronavirus.

En un comunicat aquest dilluns, l’AMB ha informat que, fins a nou avís, aquestes administracions han decidit que la ZBE queda vigent com ha estat aquests últims tres mesos del 2020: activa de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 hores, però sense multes. Per a fer-ho efectiu, els cinc municipis metropolitans implicats estan preparant els corresponents decrets d’alcaldia, que es preveu que estiguin signats entre aquest dimarts i el dimecres.

La mesura s’ha pres de manera consensuada per a no afectar la mobilitat de les persones en situació excepcional actual: “Hem pres aquesta determinació amb l’objectiu que cap persona es vegi afectada en cas d’emergència”, ha manifestat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat del AMB, Antoni Poveda.

Quan s’acabi l’estat d’alarma, el AMB, el consistori barceloní i els quatre municipis metropolitans que integren la ZBE determinaran una nova data d’entrada en vigor de les multes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa