Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | ‘Timelapse’ de la restauració d’una antiga locomotora

Una antiga locomotora fabricada a La Maquinista el 1963, llavors coneguda com La Maquinista Terrestre y Marítima, està a punt de ser totalment restaurada, gràcies a la tasca voluntària de persones extreballadores de l’empresa han fet possible la renovació de la màquina i al districte de Sant Andreu.  La restauració del vehicle -després de ser fabricada a Barcelona, la locomotora va prestar servei a Santander dedicada a maniobres entre estacions, dipòsits i tallers de la xarxa ferroviària estatal- s’està fent a les instal·lacions d’Alstom, situades a Santa Perpètua de Mogoda, on també s’han fabricat els primers combois de Metro que s’han introduït a la línia 3 recentment.

Segons ha explicat l’Ajuntament aquest diumenge, la restauració d’aquesta locomotora avança en les seves darreres fases per tal de presidir el fins ara anomenat Parc de la Maquinista. De fet, el parc canviarà de nom, i passarà a ser el parc dels treballadors i treballadores de la Maquinista, recordant el passat fabril del barri i per evitar la confusió amb l’actual centre comercial. Amb accions com aquesta, l’Ajuntament vol recuperar el passat fabril dels barris del districte de Sant Andreu.

Les tasques de restauració han consistit bàsicament en un treball de xapa i pintura. Quan acabin els treballs, la locomotora es traslladarà a la façana del museu dels antics treballadors, la Fundació Museu Historicosocial de La Maquinista Terrestre y Marítima y Macosa.

Fundada l’any 1855 a la Barceloneta, la Maquinista es va traslladar a Sant Andreu entre el 1917 i el 1922. A finals dels vuitanta, la va absorbir l’empresa Gec-Alsthom, ara Alstom, i es va traslladar a Santa Perpètua de Mogoda. Els terrenys que ocupava la fàbrica van passar a mans de l’Ajuntament i s’hi va construir un centre comercial, La Maquinista, i un parc, una zona verda amb àrees de jocs infantils, espais per a gossos i zona esportiva.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a abril 03, 2023 | 05:37
    Gironí. abril 03, 2023 | 05:37
    Molt bé, però la idea no és nova: a la estació de Fornells de la Selva - al costat de Girona- ja fa molt anys que n'hi ha una d'igual, també com a monjment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa