Dos vigilants del metro es van barallar ahir a la nit en un vestíbul per a sorpresa dels viatgers. Al voltant de les 21.45 hores els dos treballadors de seguretat van ser enxampats en un vídeo quan es donaven cops de puny i s’intentaven immobilitzar l’un a l’altre. Una usuària de Twitter va enregistrar l’escena i fonts de TMB han informat al TOT Barcelona que la baralla va tenir lloc a un vestíbul de la línia 3 a l’estació de plaça Espanya.

Fonts de TMB han detallat que l’empresa de seguretat Prosegur, contractada per la companyia de transports municipal, ha retirat els dos vigilants de manera cautelar de la feina. Mentrestant, TMB ha iniciat una investigació interna per obrir un expedient als dos empleats.

Un brot psicòtic

El secretari de la secció sindical del metro del Sindicat de Treballadors de Seguretat de Catalunya (STS-C) C. Rodríguez ha indicat al TOT Barcelona que el vigilant que rep cops de puny pateix un “problema mental”. Rodríguez ha detallat que l’empleat té una depressió i que ahir a la nit va patir un brot psicòtic que el va fer actuar de forma incontrolada.

Rodríguez, que ha assegurat que ha parlat amb el vigilant que hauria patit el brot, ha comentat que el treballador que rep els cops de puny estava fora de la seva ruta de feina. En trobar-se amb un company a l’estació de plaça Espanya, tots dos s’han posat a xerrar quan, de forma sobtada, l’ha agafat pel coll i l’ha intentat immobilitzar. Ha estat en aquest moment que l’altre vigilant s’ha alliberat i l’ha agredit.

Més tard, quan el vigilant que, segons Rodríguez, ha patit un brot psicòtic estava a l’ambulància ha demanat posar-se en contacte amb el vigilant amb qui s’ha barallat per disculpar-se i donar-li explicacions. “L’empresa no fa l’evaluació psicosocial corresponent”, ha criticat Rodríguez, que ha esmentat la càrrega d’hores excessiva com un altre dels problemes a Prosegur. “Aquest noi no hauria d’estar en seguretat i menys al metro”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a setembre 17, 2020 | 19:34
    Anònim setembre 17, 2020 | 19:34
    Como no pasaba nadie a quien apalear, decidieron apalearse entre ellos. Lo necesitan

Nou comentari

Comparteix