Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de l’Eixample reclamen que el carrer Aragó talli el trànsit tots els diumenges i festius

La plataforma Eixample Respira ha demanat per carta al regidor Jordi Martí que el tall de circulació al carrer Aragó, previst per fer-se un cop al mes, es multipliqui. De fet, reclamen que s’instauri la prohibició al trànsit tots els diumenges i festius. Que es converteixi en un espai per als vianants i les bicicletes de nou del matí a nou de la nit. La petició, que refermaran amb una intervenció al ple del districte aquest dijous, assegura que “les voreras i passejos” actuals són “totalment insuficients” davant la necessitat del distanciament social i les aglomeracions que es poden produir els caps de setmana. 

També descriuen el canvi de vida que s’ha donat al voltant del carrer Aragó des que es va instaurar l’estat d’alarma, que ha reduït al mínim la circulació de vehicles per la via. “El soroll dels cotxes ha deixat pas a altres sons, com el cant dels ocells o simplement el silenci a la nit”, expressa el text. Han tornat a obrir finestres i sortir als balcons sense l’angoixa d’exposar-se a una intensa contaminació. “Un cop experimentada una altra realitat possible, no podem tornar enrere. Semblaria que no haguéssim après res de les causes del que està passant”, etziben en la carta.

Davant la davallada de moviments de vehicles, la plataforma veïnal constata que “els nivells de contaminació de l’aire han marcat mínims històrics”. Per això, reclamen que hi hagi un canvi. Recorden que a l’Eixample ja hi ha passejos importants en sentit mar-muntanya, com la rambla de Catalunya, el passeig de Sant Joan o el passeig de Gràcia. Ara bé, no passa el mateix en el sentit Llobregat-Besòs. “El carrer Aragó pot començar a dibuixar-se com a un gran passeig est-oest, que ens permetrà arribar fins al riu Besòs”. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Francesc Ripoll i Bargallò a febrer 28, 2021 | 17:42
    Francesc Ripoll i Bargallò febrer 28, 2021 | 17:42
    Es una gran animalada tallar l'arteria interior de Barcelona per desplaçar-ce de Besós a Llobregat. Sense cap alternativa quant ets dins del caos que es forma. GPS i gent en un diumenge atrapats , gastant benzina, perdent temps, malhumorats al no tindre informació alternativa per travessar Barcelona. Les arteries no es poden tallar, no es deuen tallar. Una arteria tallada...quin desproposit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa