Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Complicacions al Prat per la vaga a Vueling durant les festes de Nadal
  • CA

L’aeroport del Prat serà un dels afectats per la vaga que han convocat els tripulants de cabina de la companyia Vueling des de l’1 de novembre fins al 31 de gener del 2023. Aquestes protestes impliquen que el servei habitual de vols es podria veure alterat amb importants retards i cancel·lacions durant dates del calendari especialment rellevants com la festivitat de Tots Sants o les festes de Nadal.

Segons detalla Betevé, la plantilla de la companyia farà aturades tots els divendres, diumenges i dilluns des de l’1 de novembre del 2022 fins al 31 de gener del 2023. Els treballadors tampoc mantindran el servei habitual en dates com l’1 de novembre; el 6, 8, 24 i 31 de desembre; o el 5 de gener.

Malgrat tractar-se d’unes jornades de vaga que s’allargaran durant tres mesos, a situació podria empitjorar encara més si l’empresa i els sindicats que representen els empleats no arriben a un acord que faciliti l’increment salarial del 13,4% que demanen els treballadors. El sindicat STAVLA, el majoritari a la companyia, ja ha amenaçat de convocar una vaga indefinida si la direcció de Vueling no s’avé a negociar seriosament el conveni col·lectiu de la plantilla, ja que considera que ara mateix estan allargant les converses sense sentit.

Un estiu marcat pels retards i les cancel·lacions

El Prat ha estat l’aeroport de l’Estat més afectat per la cancel·lació de vols durant el passat estiu. Aquesta és la conclusió de l’últim estudi d’Airhelp, una organització internacional que vetlla pels drets dels passatges de transport aeris que ha analitzat quina ha estat la situació dels diferents aeròdroms de tot el territori espanyol durant aquesta darrera temporada estival.

Segons les dades d’aquest estudi, més de 61.000 persones s’haurien vist afectades aquest estiu per cancel·lacions de vols a l’aeroport del Prat, que també un dels dos aeròdroms de l’Estat que ha registrat un nombre més gran d’usuaris arribant a la xifra de prop de 5,3 milions passatgers. Pel que fa als vols interromputs, la investigació detalla que més d’1,3 milions d’usuaris del Prat han vist com el seu vol patia algun tipus d’interrupció o retard.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa